Filmhöst


ph; jag (förra hösten)

Ungefär såhär känns vädret nu. Det är kallt och klibbigt, såndär kyla som letar sig in överallt, ni vet? Men jag tycker faktiskt det är lugnt. Sålänge jag har ett duntäcke och ett par bra filmer klarar jag mig igenom vintern. Igår bäddade jag ned mig under täcket och såg på en jättesomrig film, inspelad i Stockholms skärgård. Såna saker får en att tycka om när det är kallt ute. Eller storm, som fallet ju var igår.
   Så för att jag inte ska avlida av de minusgrader och vindar som kommer längre fram, tänker jag se på film i ett halvår. Ungefär. Såna filmer som är riktigt bra, såna som man har sett flera gånger förut, såna som är bättre när man ser dem själv. Så därför tänkte jag lista ett par av de filmer jag kommer se; ett par har jag sett förut, andra inte. Ni får gissa själva vilka.

* Immortals
* Harry Potter & the Deathly Hallows pt. 2
* Inception
* Black Swan
* Pan's Labyrinth
* Mr. Nobody
* Warhouse
* Harry Potter & the Order of the Phoenix
* Shutter Island
* The Pianist
* Master and Commander
* The Illusionist
* Corpse Bride

...och så självklart en massa Vampire Diaries-maraton så att jag överlever fram till de nya avsnitten som kommer i januari. Herregud vad man fastnar i den serien... Det är sinnessjukt. 

Yoü and I

Jag har spenderat två dagar i min hemstad Karlskrona, och det var superfint.
   På stationen väntade två sjukt nice människor, och vi gick runt i regnet och på Hemmakväll, innan vi träffade fler nice människor vid busstationen. Jag och finaste åkte hem till honom, och gjorde sällskap med en gammal vän till oss båda - helt slumpmässigt. Väl framme blev jag hälsad av hans föräldrar med en kram och fantastiskt god mat, och sen spenderades natten och kvällen framför film och tv-serier. På morgonen fick jag vaniljyoghurt till frukost, och runt tolvtiden åkte vi med bussen in till centrum. Efter en nostalgitripp till min förra skola fortsatte färden på Ronnebygatan, förbi och in i affärer jag brukade gå i då, förut, tidigare. Vi satt och frös på en parkbänk i Hoglands Park, och vi åt på McDonalds - något som jag aldrig annars gör - och vi satt och pratade hurlängesomhelst innan mitt tåg hem skulle gå. Vi vinkade farväl och smsade hela vägen hem.
   Ja, mitt liv är fint. Jag trivs i tillvaron.

Höst förra året



ph; jag (10/10 2010)

Stockholm


ph; jag

Nu är jag tillbaka från en verklighetsutflykt till Stockholm! Jag har nu ätit min första måltid med kinapinnar (och bara tappat maten på riktigt en gång!), kollat på en underbart rolig Spamalot på Oscarsteatern, gått Drottninggatan upp och ned tusen gånger, dragit i varenda plagg inne på Weekday utan att köpa ett enda ett, sett utställningen om inka-guldet på Östasiatiska muséet, tagit hur många steg som helst överallt i hela Stockholm, ätit fantastisk middag hos farbror och hans familj på Kungsholmen, beundrat skyltningen och inredningen på Beyond Retro, fikat på mysiga fik med min vän Nils, köpt julklapp till min syster, hängt på Bengans och utan planering sett Monty spela där, åkt tunnelbana (gud vad jag älskar att åka tunnelbana) och såklart åkt tåg i flera timmar fram och tillbaka. Det var ett härligt break från verkligheten, men nu är jag tillbaka och spenderar min lediga tid med att skriva uppsats och lyssna på Rihanna.


RSS 2.0