Halmstad





Oredigerade bilder då mitt photoshop strejkar.

Jag har varit i Halmstad igår och idag, och jag har träffat de två av mina fantastiska vänner som jag tycker allra allra bäst om. Ida kom och mötte mig på stationen, efter att hon råkat köra på ett litet barn med cykeln, och vi köpte leksaksdrakar till hennes små släktingar på BR, tittade lite i affärer och fikade på Halmstads bästa (läs: billigaste) fik - Fribergs. Där satt vi och pratade om lite allt möjligt som man pratar om när man fikar med en fin vän. Efter en stund gick vi tillsammans till bion där jag träffade Johanna, och sedan vinkade jag Ida farväl.
   Jag och Johanna stod och pratade vid en busshållplats hur länge som helst (fråga inte varför vi stod just där) och blev sedan upphämtade av hennes föräldrar. Vi åkte ut till deras supermysiga stuga innan vi promenerade ned till en blåsig och i princip tom strand där vi satt och pratade. Senare åkte vi till after beach där vi såg Gunnel, 75, dansa omkring själv framme vid scenen i en blå/silvrig klänning och någon kille i 25-årsåldern klappa med i musiken otroligt entusiastiskt och senare gå runt i publiken och dra upp folk för att de skulle dansa. Det gick sådär. Det var hursomhelst mycket underhållande!
   Idag sov vi till klockan tio ungefär, sedan åt vi frukost (färska frallor och jordgubbar) på deras altan och kom på att det ju var varmt ute trots att det var ganska mulet. Eftersom det var behagligt ute bestämde Johanna och jag att vi skulle spela minigolf, så det gjorde vi, och avslutade med varsin glass som belöning för att vi inte var helkass. Vi åkte sedan ned till centrum och tog emot gratis läsk, åt lunch, provade fula kläder i provrummen, drog i vartenda förskräckligt klädesplagg vi kunde hitta och trånade efter skor som man bara kan ha om man är kort, vilket ingen av oss är. Mycket trevlig dag det med, alltså!

Nu är det bara 1 vecka kvar till Karl-Oskar dagarna och 2 veckor kvar till Mallorca!

Presentation

Jag såg just en kommentar på ett av mina inlägg där en anonym läsare bad mig presentera mig lite. Jag har inte sett den förrän nu då blogg.se av någon anledning inte noterat mig om den på något sätt. Därför kommer det här en aning sent, men jag hoppas att du som kommenterade fortfarande kikar in här lite då och då, och läser det här.

Så vem är jag?
Jag tycker hemskt mycket om bra låttexter och blir helt till mig när jag hittar något nytt i den vägen. Exempel på ett band som hela tiden fångar mitt intresse i den vägen (och på många andra vägar också) är My Chemical Romance, och jag har lärt mig att strunta i de blickar jag får när jag säger att de är mitt favoritband. Jag har också lärt mig att strunta i de människor som endast ser min brist på organisation och därmed antar att jag är dålig i skolan. Ibland inbillar jag mig att jag inte bryr mig alls om vad andra tycker och att jag alltid går min egen väg, men för det mesta inser jag att jag är mycket mer lättpåverkad än jag tror och att de flesta andra människor också är det. Till exempel brukade jag ogilla tatueringar väldigt myket när jag var mindre, men nu tycker jag att de är fina så länge de inte är gigantiska och färgglada.
   Något annat jag tycker om är bra böcker, och en av de bästa jag har läst är Kafka on the Shore av Haruki Murakami. Boken utspelar sig i Japan, och dit vill jag åka någon gång mest för att det verkar vara så himla ballt. Reklamerna på spotify däremot retar gallfeber på mig, och därför har jag i princip slutat använda det då jag inte vill lägga pengar på ett reklamfritt lyssnande. Jag tycker heller inte om att lägga pengar på datorspel, och har nog inte köpt ett enda i hela mitt liv. Trots det har jag Harry Potter och hemligheternas kammare till pc, och jag har klarat ut det tre eller fyra gånger. Böckerna om pojken med ärret och det svarta håret är dock oerhört mycket bättre än spelet, vilket inte är så konstigt.
   Något som däremot är konstigt är att jag tar studenten om ett år från det samhällsmedicinska programmet på Växjö Fria Gymnasium. Det är konstigt därför att jag fortfarande känner mig hur liten som helst, inte alls så stor som gymnasisterna var när man gick på mellanstadiet. När jag tar studenten vill jag ut och se världen, eller jobba, eller både och, för jag är hur trött som helst på skolan.
   När jag blir stor vill jag bli lycklig, och om jag blir det genom att utbilda mig till psykolog och bo i villa med man och barn eller om jag blir det genom att läsa på folkhögskola och bo i kollektiv som i filmen Tillsammans av Lukas Moodysson spelar ingen som helst roll. Men nu, idag, är jag som lyckligast när jag får vara med de människor jag har i min närhet och kallar mina vänner. När vi ser på X-Men eller springer runt på min gräsmatta och skriker I am the Walrus eller gör lustiga saker i korridorerna i skolan. Något annat som gör mig lycklig är att skriva, och därför blev det här inlägget mycket längre än jag tänkte mig.

Och såhär ser jag ut:


Balklänningar




Igår var jag i Malmö med mamma, och eftersom hon påpekar att jag borde titta efter balklänningar till studentbalen redan nu så gjorde jag det. Den övre var anledningen till att jag gick in i affären över huvud taget, då den hängde i fönstret, och jag blev lite kär i den. Jag brukar inte tycka om sjöjungfrumodellen, men den här var ju bara helt fantastisk. Den undre, i sin tur, drog kassörskan fram åt mig när jag provade den första. Hon visade upp den med orden: "den här är skiiiiitsnygg!" och eftersom även mamma höll med om det så provade jag den. Visst är den vacker, men det är inte riktigt min stil. Jag köpte hur som helst ingen av dem, men nu vet jag i alla fall var de finns och att de finns. Det här tål att funderas på.

Mischief managed.








Den sista filmen i Harry Potter-serien var ingenting annat än magisk. På mer än ett sätt. Igårkväll flippade jag ur inombords när jag kom på att jag skulle få vänta en hel vecka innan jag skulle se den (töntigt, jag vet...), så jag gick till bion direkt efter jobbet idag och frågade om det fanns lediga platser. Det fanns fyra stycken - jag tog en av dem. Det här var helt klart värt 110:- och kommer vara värt lika mycket till för att se den igen. Jag grät nästan vid ett tillfälle, vilket är väldigt olikt mig. Jag tänker inte ens försöka mig på att recensera den - gå och se den. Läs böckerna, se filmerna, och fascineras över dem. Det här är verkligen magi. På riktigt.

Som den tönt man är...



...kan man en del besvärjelser och trollformler som finns med i Harry Potter. Jag tänkte skryta lite och (utan hjälp från internet eller böckerna - jag lovar!) skriva ned en del jag minns och vad de gör. Då kör vi!

- Alohomora. En av de enklaste trollformlerna tror jag, den används för att låsa upp saker.
- Finite Incantatem (eller bara Finite). Får trollformler att upphöra att verka.
- Mobilicorpus. Gör så att en människa flyger upp i luften och går att flytta.
- Serpensortia. Frammanar en orm ur spetsen på trollstaven.
- Protego. En skyddsbesvärjelse.
- Avada Kedavra. Ja, den här kan väl alla. Den dödande förbannelsen.
- Crucio. En tortyrbesvärjelse som framkallar enorm smärta. För att den ska få full effekt måste man mena den.
- Imperio. Gör att man får full kontroll över den människa man riktar den mot. Precis som med cruciatusförbannelsen måste man mena den.
- Lumos / Nox. Tänder respektive släcker spetsen på trollstaven (får den att fungera som en ficklampa ungefär).
- Expecto Patronum. Frammanar en patronus om den utförs rätt. Används för att driva bort Dementorer samt för att skicka meddelanden.
- Petrificus Totalus. Förlamar personen den riktas mot.
- Wingardium Leviosa. Får objektet eller personen den riktas mot att levitera.
- Flagrate. Framkallar eld.
- Levicorpus. En icke-verbal besvärjelse som får personen den riktas mot att hänga upp-och-ned i luften.
- Sectumsempra. Skär upp offrets kropp / skär bort kroppsdelar. Severus Snape uppfann den.
- Reparo. Reparerar något som är sönder.
- Episkey. Får ben i kroppen att läka.
- Diffindo. Klipper av rep, växter etc.
- Aquamenti. Frammanar vatten ur änden på trollstaven.
- Lamslå (Stupefy). Lamslår personen eller djuret den riktas mot.
- Accio. En locka-till-sig-besvärjelse (ex. accio penna!).
- Expelliarmus. Avväpnar den som den riktas mot.
- Obliviate. Utplånar eller justerar minnet på offret.
- Tantellagra. Får benen på den person den riktas mot att dansa.
- Evanesco. Får vätskor av olika former att försvinna ut behållare.
- Renskrubba. Rengör eller tvättar något.
- Riddikulus. En trollformel som enbart används mot en boggart för att utplåna den.
- Lacarnum Inflamare. Frammanar eld.
- Oppugno. Får ett ej levande objekt att anfalla valt offer.
- Muffilato. Gör att omgivningen inte hör några ljud som man själv framkallar.
- Silencio. Tar bort offrets röst.
- Legilimens. Gör att den som använder den kan se vad som försiggår i personen den riktas mot huvud.
- Sonorus. Förhöjer en persons röst.

Detta är de jag kommer på nu - som sagt utan fusk. Jag vet inte om jag är imponerad av mig själv eller om jag skäms, haha! Hur som helst så måste man ju bjuda på sig själv, aight? Till mitt försvar kan jag förresten säga att jag inte har pluggat in dessa, utan de har bara fastnat av sig själva när jag har läst böckerna och sett filmerna. Och nej, jag har inte överläst böckerna eller sett filmerna galet många gånger - jag har bara lätt för att lära.

När man får rå om sig själv



Ett par dagar har jag bara varit för mig själv i det hus som normalt är hemvist för två, ibland tre, till. Det innebär inte bara att jag har kunnat spela musik hur högt jag vill, utan också att jag har kunnat äta precis vad jag vill - när jag vill. Det har faktiskt nästan varit det bästa. Igår var jag och handlade, och eftersom ingen annan bestämde vad jag stoppade ned i varukorgen blev det en förpackning wok, en liter vanilj- och björnbärsyoghurt (de hade ingen vaniljyoghurt?!), en stor flaska Ramlösa citron, mörk choklad med havssalt och en förpackning frysta blåbär/hallon. Bästa shoppingrundan på länge, haha. Imorse blev det alltså yoghurt, frysta bär, rostat fullkornsbröd (man kan visst rosta annat än vanligt toast-bröd) och grapefruktjuice till frukost. Helt fantastiskt gott var det.

RSS 2.0