Klubben är ett slagfält med prinsar och prinsessor i ett krig som aldrig bryter ut



Tjolahopp vilken kvalitativ bild det kom här då... Den är i alla fall på en ytterst kvalitativ köttfärssås! Varför är jag inte kock? Tabasco, vitlök och soltorkad tomat gjorde att kvällens måltid blev awesome.

Jag är alltså hemma nu, efter en otroligt tröttande dag i skolan. På matten var jag så sjukt övertrött att jag skrattade åt otroligt mycket som jag inte skulle skrattat åt i vanliga fall. Fint det. Men vem lägger en mattelektion sist på dagen när lunchen ligger tidigt? Det är ju inte så väldigt smart kanske.
   Efter skolan tittade jag in på konsthallen (som för övrigt ligger precis bredvid min skola) lite kort och frågade om jobb. De hade egentligen inget, men han jag pratade med sa att jag skulle lämna CV och personligt brev där, så skulle han vidarebefodra det till chefen och se om jag kunde få något ändå. Gulligt av honom, tycker jag.

Ikväll ska jag förresten på bio med Johanna, Oskar & Tobbe! Himlen är oskyldigt blå blir det. CSN hade någon gratis förhandsvisning på den, därav sent på kvällen på en vardag. Men vad gör man inte för gratis biobiljetter..? Höhö. Jag vet ingenting om den, och vill inte veta heller. Jag gillar överraskningar!

Ps. Idag har jag fått höra massa konstiga saker. En kille i min klass tycker tydligen att jag är kryptisk? Min vän Carro sa också att "du är ju inte alltid slampig". I mean, what? Jag fattar ingenting.

Ni kan kalla mig vad ni vill - jag kommer att förbli Lillasvart




Ohoj vad svart jag har varit idag. Där ser man hur det kan bli. Jag trivs tydligen fortfarande i det svara och alternativa som jag satt fast i under 8'an när jag ville vara så o-mainstream som möjligt. Då när jag lyssnade på Kent, Kristian Anttila, the Bones, Lasse Lindh, the Cure, My Chemical Romance och Nirvana. Tänk hur man kan förändras. Jag bryr mig inte längre (så mycket, höhö) om ifall jag följer strömmen eller inte, utan försöker göra det jag tycker är kul och lyssna på det jag tycker är bra. Jag är dessutom näst intill allergisk mot Kent nuförtiden... Kanske lyssnade för mycket på dem förut?

I skrivande stund lyssnar jag förresten på Christer i P3, och det är sjukt intressant! De ställer frågor om vad folk läser för böcker, när de läser, hur länge det läser osv. för att sedan bilda sig en uppfattning om den här personen i allmänhet. Det är sjukt hur bra det stämmer ibland! Nyss var en kille som hette Christoffer (men oj vad dåligt minne jag har, var det så han hette?) med, och nästan allt de sa om honom stämde! Till råga på det tyckte jag han lät som en person som jag skulle gilla. Han var vegan, hans favoritband hade varit Nine Inch Nails, men nu lyssnade han mer på Elliott Smith, han var 185 lång och vägde 65 kg (sjukt smal med andra ord!), hyrde en tvåa i andra hand, ville åka till Indien och utöva yoga men hade inte råd och han gillade att läsa Nick Hornby för ironins skull. Skulle vilja lära känna honom alltså.


U p d a t e:
Jag har börjat twittra, jävlar i min låda! Detta för att jag älskar att skriva statusuppdateringar på facebook. Dock gör jag inte det så ofta, för jag själv tycker det är jobbigt när människor skriver det som en dagbok, höhö. Så därför är jag nu igång och twittrar här.

It's colder than before, the seasons took all they had come for


Bild från Skåne.

Idag använde jag min vinterjacka för första gången, och det känns bra! Jag längtade efter hösten, och jag trivs så väldans bra med den (som jag påpekat åtskilliga gånger tidigare). Det känns inte heller jobbigt att vintern kommer inom inte alltför lång tid. Inte så att jag längtar, men jag har inget emot att den kommer. Min vän sa dock till mig tidigare idag att den kommande vintern spås bli ännu kallare än den senaste! Hjälp, typ.

För övrigt har jag också varit ute och åkt buss på villovägar / fotograferat en klippa / samlat mossa och löv. Intressant, höhö! Nu ska jag alltså försöka definera vad för sorts mossa det var vi plockade. Sedan ska jag superchilla med mat, och senare engeagera mig fett i Idol (råtöntigt att jag kollar på det, men whatever? det är ju bra!).

Stop before you fall into this hole that I have dug here



Jag kom på att jag inte har någon bild på jeansen jag fick hem häromdagen, så nu langar jag upp en! De är precis så tighta som de ser ut, däremot inte så obekväma som de ser ut (förvånansvärt sköna!). Från Carlings, som sagt. Fin butik som jag inte handlat i på år och dag (över två år i alla fall) innan jag köpte dessa.

Jag har vart ute i skogen och gått idag, för övrigt. Orientering är ju fina grejer, hehe.

Ps. Lyssna på det här, förresten. Underbar låt till en tråkig dag och smådeppigt humör. Ds.

I don't need to sell my soul







Nu är jag tillbaka från en liten utflykt till Skåne. Det kändes lite sisådär med vädret när vi var på väg ned, med både dimma och regn, men när vi väl kom ned var det finare. Det var ett par grader varmare där nere i södern (höhö), men det var också blåsigare, då det ligger vid havet. Det var en mycket kort födelsedagsvisit hos min syster i Lund som gällde, och sedan bar det av mot äppeldagen i Kivik innan vi anlände till Ystad. Där promenderade vi, och sen åkte vi hem efter lunch idag. Tåget var försenat, och blev ännu mer försenat på vägen, så det var en otroligt dryg tågresa hem sedan. Men jag hade ju min bok White Oleander till tröst (innan den blev utläst).

Sedan jag kom hem har jag hunnit lämna in två skoluppgifter (sisådär 22 timmar innan deadline, fint det!), ändrat civilstatus på facebook och ska väl snart äta kvällsmat tror jag. Sen blir det kanske en fin film innan jag lägger mig för att sova och gå upp tidigt imorgon.


(Det här publicerades inte igår tydligen, trots att det stod som publicerat. Sjukt konstigt.)

Comes and goes, but leads nowhere.




Jobbig dag i skolan idag som tog hur mycket energi som helst. Lektion, lektion, håltimme, lunch, håltimme, lektion. Som gjort för att skolka från den sista lektionen, som dessutom är matte. Vem orkar den sista lektionen? Jag, uppenbarligen. Dock vad jag så trött att det flippade över, så jag satt och skrattade hur mycket som helst. Det blev inte direkt bättre av att Carro satt bredvid mig och pratade om skorpmjöl och potatismjöl i telefon. Vad är grejen med det, liksom?

Hursomhelst, så ägnade jag en av mina håltimmar åt att gå runt på stan med Johanna och leta efter ett par svarta jeans. Det första affären vi kikade in i var Carlings, och jag provade ett par jeans som passade! "Hur perfekt satt inte dessa då?!" var min kommentar när jag klev ut ur provrummet. Jag var helt fascinerad, då jag brukar få prova ungefär femtusen par innan jag hittar något som sitter perfekt. Kombination av breda höfter och smala ben gör det lite problematiskt.

Ps. Imorgon ska jag ned till min syster, så vi får se hur det blir med uppdateringen (or lack of it). Ds.

Shout and shimmy!



Hoppsan, det var ett litet tag sen. Jag försöker ju ändå uppdatera varje dag. Tydligen går det inte alltid, men ingen är mer än människa. Sedan vi hördes har jag uppenbarligen hunnit tönta mig framför kameran en del, vad nu det skulle vara bra för. Något annat otroligt nädvändigt är att jag ju lägger upp det här. I know you love it...

Min dag har varit lite för mycket lektioner tycker jag, men det kan förstås bero på att jag bara hade en lektion igår och var helt ledig dagen innan dess. Min eftermiddag däremot har varit mycket trevlig! Jag har suttit vid pianot i säkert en timme, och det var länge sedan jag gjorde det alltså. Borde hända oftare.
   När jag spelade så spelade jag in en del också (man ska ju göra det för att få lite självdistans och så), och då hände det ett antal sjuka grejer. Alla de klipp som blev bra saboterades på något sätt. I det första ringde telefonen innan jag var klar, dessutom var det någon random försäljare. Tack så mycket. Det andra felfria och riktigt perfekta klippet förstördes av min söta mamma som kom hem precis då, och såklart inte visste att jag spelade in. Hon frågar alltså hur det är, vilket kommer med på inspelningen... Inte hennes fel, men ändå irriterande. Det tredje, vad kan mer gå snett? Tja, minneskortet kan ju bli fullt, till exempel. Underbart.

Ps. Lyssna på det här, direktimporterat från 70-talet! Lite sämre musik som suttit i mitt huvud hela dagen är det här. Det går inte att sluta lyssna på om man väl börjat... Tyvärr. Ds.


Lullaby



Jag trivs så galet bra med hösten att det är helt stört! Jag skulle aldrig klara av att bo någonstans där det bara är en enda årstid. Jag tror dessutom att jag är gjort för att ha kängor och jeans och stora tröjor och ribbstickade strumpbyxor och allt det där. Underbart är vad det är.

Förresten, den där debatten mellan Fredrik & Mona i Agenda (?) har jag helt missat. Var kan jag se den? Länka är ni söta!

Find a way to where the sky meets the earth




Hösten kommer och det innebär även att svamparna kommer. Jag tycker mycket om svamp och är uppvuxen med att gå ut i skogen och plocka varje höst. Jag har dock inte gjort det detta året (bilderna är tagna på svampar som växte precis bredvid vägen). Dock har jag, trots det, fått ett par svampmackor, vilka är obligatoriska i min familj. Min föräldrar har nämligen varit ute i skogen.

Lite skogspromenad har jag fått dock, även om jag inte plockat svamp. Till exempel hade jag orientering på idrotten idag. Känner att jag kanske borde ut och gå mera ifall jag ska orka ta mig upp och vandra i fjällen så småningom, då jag inte orkar gå så långt i dagsläget, haha. För jag ska verkligen upp i Lappland igen. Jag var där en sommar för ett par år sen, och det var så vackert att jag måste upp igen. Nästa gång ska jag dock upp med en kompis och inte med familjen. Det blir prima, det!

Random September





I look at clouds from both sides now



Nu är jag tillbaka från Skåne och min fina storasyster! Två dagshalvor som var precis rätt spenderade, kändes det som. Vi lagade mat, spelade kort och såg på film (och en del annat också). Bilden är dock från när jag hälsade på henne i april, för jag hade ingen kamera med mig den här gången.

Ikväll ska jag hem till Johanna och se på valsaker med henne och Oskar! Det blir perfekt, det.

Ps. Världens blåaste ögon såg jag idag. Helt sjukt. Ds.

I think I've got a feeling I've lost inside



Come on, man måste väl inte vara seriös hela tiden? Det kallas självdistans.

Idag har jag varit på debatt. Det är ju valår och allt. Representanter från ungdomspartierna (eller ja, vänsterpartisterna var ju inte så värst unga kanske, hehe) tryckte ned varandra, jämförde siffror, skrattade åt det andra blockets politik och svarade (ibland lite väl luddigt) på frågor från publiken. Efter debatten röstade jag i skolvalet. Spännande.

Nu håller jag på att packa väskor, för jag ska ned till Skåne och hälsa på min kära syster imorgon. Vi får väl se om det blir någon uppdatering, för jag kanske inte har tid / lust. Ni får förlåta mig för det. Vi hös nog på lördag, i alla fall.

Ps. Lyssna på det här. Underbart. Ds.

Jilted lovers & geografiplugg



Ser det här kul ut, tycker ni? Det är det inte. Fast lite roligare blir det när man hör Johannas överdrivna småländska (på skoj!) i huvudet när man läser. Speciellt ordet "morän" är helt underbart med skorrande r.

För att göra geografiplugget lite roligare lyssnar jag på min nyskapade Fest!-lista. Den där listan som de flesta har på sitt spotify, som jag tills nu har undvikit. Men min lista är såklart mycket bättre än de flesta andras...

A mystery needs to be solved!


Ingen vidare bildkvalité...

Mystiskt! Jag och min kära vän Johanna har träffat någon. Men vem är det egentligen vi har träffat...? Svaret får ni först om ett par veckor, så stay tuned!

Förresten så har jag nu suttit och spelat in lite låtar i egna coverversioner, så nu får ni välja vilken ni helst vill höra (snällt av mig att låta er välja, tycker jag, så gör mig glad och kommentera något!).
* Illegal - Shakira
* Hot 'n Cold - Katy Perry
* You make it real for me - James Morrison

I guess that's what happens when a tornado meets a volcano


Bild från Wildfox.

Idag har jag vart sjuk, så jar har stannat på mitt rum större delen av dagen. Ska se till att krya på mig nu, för jag ska till kören snart (och eventuellt klaga på att jag är i en nybörjargrupp?). Hoppas det går bra utan att jag... faller ihop? Well, det blir nog fint!

I'm having fun, don't put me down



Sedan ni senast hörde av mig har jag hunnit klinka lite på gitarren, bland annat. Jag försöker finurla lite på en egen version av Bulletproof, så vi får se hur det blir med det. Om det blir bra kanske jag till och med lägger upp det här, så att ni kan ta del av det, men vi får la se. 
   Om ni har någon låt som ni vill att jag ska spela / sjunga så kan ni ju säga till, förresten. Jag lovar ju inte att jag spelar den, men chansen finns.

Okej, nu är det off to dinner och sedan lite film för min del! Ha en fin kväll, så hörs vi troligen imorgon.

Alla har en sida, den blir inte bra på kort



Jag sitter och kikar på lite gamla bilder, och det här var ett (fyra?) av fynden. Jag hade precis fått min systemkamera och kände nog att det var dags att ta lite egobilder när det ändå blev så snyggt. Jag är ju en sådan människa som gör mig bättre på bild. I alla fall om det är jag själv som tar den. Om det inte är det så kan det bli riktigt riktigt fail, haha. Now you know!

Just me and you, not so many things we got to do



Idag har jag åkt massa bil för att komma ned till Karlskrona, where I was born and raised. Där hälsade jag på den här killen vid namn Stoffe. Mycket trevligt vare! Som bonus fick man ju också träffa hans väldigt mysiga flickvän Alice. Värt!

Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ur sin kropp







Varsågoda människor, här får ni lite bilder på min dag. Först en promenad i skogen på 7,5 km med skolan och folk som gick och rökte framför en. Sedan vänta på bussen till stan från Söder (det är inte alls långt, men palla gå mer än vad man behöver?). Efter det åt vi lunch på en grekisk restaurant med klassen för att göra något trevligt tillsammans, fast det har jag inte bild på. Efter mer än två timmars väntan i skolan (jag orkade inte åka hem från stan emellan) träffade jag först en snygg tjej och sen en snygg tjej till för att fika på Askelyckan. Tre koppar kaffe drack jag, och jag dricker inte ens kaffe speciellt ofta. Det säger en del om hur trött jag var, kanske.

Nu tycker jag att jag förtjänar en otroligt chill kväll med favoritfilm och Idol, för att ta mig ned till Karlskrona och min vän Stoffe imorgon. Det blir fint, det!

I did it like a star, you can't stop my shine



Friday I'm in love!



Dessa två ska jag träffa och fika med på fredag. Hon till vänster kommer all the way från Halmstad, det ni! Hon står även som min syster på facebook (för det är ju faktiskt viktiga grejer, det här med facebook!), trots att vi inte är släkt biologiskt. Hon till vänster är troligen den snyggaste jag vet (hennes blogg hittar ni här), och troligen den mest fysiska också. Hon tycker om att ta på människor (och människor tycker om att ta på henne). Skämt åsido.
   Hoppas bara att jag är piggare på fredag än vad jag är nu, för i skrivande stund är jag så trött att jag troligen skulle kunna somna på tangentbordet om jag ville. Vilket säger mycket, för jag har otroligt svårt att sova utan mjuka saker under huvudet. Jag orkade nästan inte gå av bussen, och hur jag tog mig från den och hem till mig är ett mysterium. Jag kanske kröp? Hm.

Imorgon är Lars Ohly i Växjö klockan 14 - 15 förresten, så jag och mina två vänner ska se om vi kan ta oss dit och prata lite med honom (ska se om vi kan ta lite tid off från en lektion), för ett samhällsarbete. Det är ju ändå ganska ballt att ha pratat med Lars Ohly.

Mina favoritfilmer top 3

Jag kunde inte riktigt bestämma mig för vilken film som hamnar på vilken plats, så se det här som att alla ligger på delad första plats, okej?


The Tracey Fragments (på svenska: Tracey)
för att den tar upp så många ämnen i samma film, för att den är ett konstverk, för att den har ballt soundtrack, för att Ellen Page är fantastisk, för att jag tänker så mycket när jag ser den och för att jag upptäcker nya detaljer varje gång jag ser den.


37°2 le matin (på svenska: Betty Blue, 37,2 på morgonen (ofta bara Betty Blue))
för att den har underbara skådespelarinsatser, för att den handlar om psykisk sjukdom, för att den är på franska, för att den är otroligt känslosam, för att den är väldigt vackert gjord, för att alla karaktärerna är så väldigt mänskliga och för att den är humoristisk på sina ställen.


Mannen som elsket Yngve (på svenska: Mannen som älskade Yngve)
för att soundtracket är blandat och bra, för att det är tonårskärlek och tonårsångest och tonårsfyllor, för att den är mysigt filmad, för att skådespelarna är fantastiska, för att Jarle är en karaktär som jag är småkär i, för att den får med det mesta som livet handlar om (fast en aning överdrivet), för att den handlar om att upptäcka sin sexualitet och för att regissören förmedlar känslor på ett exeptionellt sätt.

Hey baby, take a walk on the wild side



Mina doc's har, för första gången, befunnit sig i min skola idag. Fint, det. För min del har jag för första gången befunnit mig i en sal på kulturskolan för att ha körundervisning (sång, alltså, inte typ köra bil). Lite av en besvikelse, måste jag säga. Och då hade jag ändå inte några höga förväntningar, snarare tvärtom. Jag tror att det var jag och en tjej till som var över 13. Dessutom gick vi igenom basic grejer som att andas rätt. Alltså, jag har sjungit i kör ett x antal gånger förut (alltid hatat det, hehe), och dessutom haft privatundervisning, så jag fattar inte varför jag hamnade i en nybörjargrupp. Pluspoäng åt att jag var den enda som kunde andas rätt...

Efter det sista kapitlet vill man ha ännu en rad






Jag var ute på en liten promenad tidigare idag, och jag tänkte hur mycket som helst. Som på att man alltid vill ha mer, hur mycket man än fått. Tiden räcker inte till, pengarna räcker inte till, vännerna räcker inte till, föräldrarna räcker inte till, betygen räcker inte till... Till vadå? Vad är det vi vill åstadkomma med att hela tiden vilja ha mer? Såklart finns det människor som har mål, långsiktiga mål, och vill ha mer för att uppnå dem. Men vi andra, vi som bara lever? Mår man inte bättre av att stanna upp och titta på det man har? Det finns en del saker jag vill ha. En av dem är tillräckligt. Man säger att det man mest vill ha är det man aldrig kan få. Kanske är det så.

Hursomhelst, jag mår sämre igen. Kanske är så att det blir värre på kvällen? Spännande förkylning jag har. Som det är nu så pekar det ju i alla fall på att jag kan gå till skolan imorgon, och det är ju bra så slipper jag missa något. Sålänge ska jag rehaba ännu mer, genom att se på film och ta colizin.

World of its own




Igår var jag ute på en promenad, och jag tror att jag snart ska ut på en till. Jag börjar känna mig friskare nu, fast det kan bero på att jag mådde skit igårkväll. På dagen var det ändå helt okej, jag kunde ta mig till Friskolornas dag och göra det jag skulle (vilket i och för sig inte var alltför mycket). Men sen igårkväll var jag och firade min kusins födelsedag i efterskott, och efter någon timme kände jag att jag var alldeles febrig. Hela min kropp sa ifrån, sa att det inte fanns mer energi att ta av. Idag är det dock mycket bättre, som sagt, men jag ska ändå bara ta det väldigt lugnt.

I will always be your soldier, I'll be marching by your side





Jag har ju faktiskt inte så många bilder där ni ser mitt ansikte här, så jag tänkte att ni får det. (Är ju dock förkyld och osminkad, men jag ser bra mycket fräschare ut än vad jag känner mig. Var inte elaka mot mig för det.) Som vanligt nuförtiden så är mina högt älskade kängor med på två tredjedelar av bilderna också. Och nu har jag invigt dem utomhus också! Den bästa promenaden i mitt liv, eller i alla fall den med snyggast fötter.

Min förkylning är förhoppningsvis på tillbakagång, även om det inte riktigt känns så. Måste som sagt vara frisk till imorgon. Men det blir nog inga probelm! Och lite snuva har ingen dött av. Så hej svejs på er, så hörs vi nog imorgon!

Spinning on that dizzy edge


Bild från LeLove (?).

När jag går hem tidigare från skolan för att mitt huvud värker och min näsa känns som dubbla dess storlek, då är livet inte så kul. Om man adderar en del måsten (såsom; plugga tyska, räkna matte, städa rummet, städa badrummet, rensa avloppet till handfatet etc.) blir det ännu lite sämre. Just nu går mitt liv alltså ut på att göra det lite bättre. Jag dricker c-vitamin, lyssnar på fin musik, vilar vilar vilar, äter glass och dricker te. Vi får se hur det går, men imorgon måste jag vara frisk. Varför? Jag ska vara med och representera Växjö Fria Gymnasium på Friskolornas dag. Ingen sovmorgon här, inte. Så nu ska jag rehaba för fullt.

Flyktsoda



Jag hade nästan på mig de här kläderna idag. Hade högklackade kängor istället för dr. Martens, men de är ju så snygga, så jag tänkte att ni inte dör av att se dem på lite fler bilder. Jag kärar ned mig i dem för fullt!
   Kläderna har jag matchat med att lyssna på punk på norska, gammal punk på engelska och även lite vanlig hederlig rock (typ Hole). Lite kort sagt, det här. Funderar på att se en av mina favoritfilmer, Mannen som älskade Yngve, ikväll också och kära ned mig lite i Jarle, när jag ändå håller på.

This motor that you call my heart is another machine that will stop





Dr. Martens som (efter godkännande från pappas sida) är mina!

Jag hade två lektioner i skolan idag. Det gillar vi. Mycket. Så eftermiddagen har spenderats med Johanna, Tobbe och Markus. Jag har bland annat införskaffat två par randiga strumpor á la Juno, ungefär. Det gillar vi också.

För övrigt ser jag ut lite som en druggie idag, märkte jag när jag kollade in spegelbilden i hallen. Utsmetad kajal (inte eyeliner idag, som jag brukar ha annars!), slitna/lappade jeans, nirvana t-shirt och för stor skjorta. Addera ett väldigt spretigt hår. Det blev visst så när jag tog på mig det mest bekväma i min garderob.

RSS 2.0