Och allting är nästan perfekt.


Bild från Rock the Lake, 22 maj i år, bandet är Alphaville, men känslan är det viktiga.

Musik kan ge en känslor som man inte kan känna på något annat sätt, någon annan stans. Till exempel känslan när man lyssnar på en riktigt bra låt, och inte behöver fokusera på något annat. Man kan låta sig själv försvinna in i favoritlåten, och stanna där så länge som man vill.
   Eller den där känslan när man hör en ny låt, en låt man aldrig hört förut. En låt som är hur bra som helst. Då vet man ju inte vart man ska ta vägen för att det är SÅ JÄVLA BRA eller för att texten är så mitt i prick, så precis exat vad man själv känner eller tänker. Motsvarigheten till den känslan har jag aldrig hittat.
   Eller när man står framför en scen framför ett riktigt bra band, tillsammans med massa andra som också tycker att det bandet är awesome. Alla röster, alla händer, alla kroppar, alla medvetanden. Allt blir en enda massa som är euforisk över musiken. En enda massa som är där för att uppleva musiken, känslan som den medför.
   Eller när man går hem från den där konserten, halvt döv med tinnitus ringandes i öronen, och så är man alldeles hes och mörbultad. Det är det underbaraste i världen. Och det léendet man får av det, det är lika brett som Eiffeltornet är högt. Det påminner lite om när man är nykär, trots att man är trött och har blåmärken över hela kroppen så är man starkast i världen.

Det här är ett par av anledningarna till varför jag älskar musik. Jag försöker att inte använda ordet 'älskar' alltför mycket, men jag älskar verkligen musik. Det finns ingen motsvarighet till det. Eller finns det? Har ni någonting som ni värderar så högt, av någon anledning? Kanske böcker, vänner, filmer, kläder, poesi, fotografier...? Jag vill veta om det finns något mer som kan ge en de här känslorna. Eller något som kan ge en andra känslor som inte finns någonstans. Jag vill känna allt.


När du träffar rätt, då vet du det på nåt märkligt sätt





Idag fick jag en Monki-katalog i brevlådan. Jag läste den i samband med min frukost, och det var hur fint som helst. Tillsammans med det här, som redan lyssnats på ett x antal gånger, och en välbehövd sovmorgon (fast jag är ju uppe ändå) blev det en näst intill perfekt morgon. Det är förkylningen som står i vägen för det där perfekta. Men väldigt bra blev det i alla fall!

Och i skymningsljuset byter löven färg till brunt



Det här ville nog vara mer kreativt än vad det var. Men det är så det blir ibland. Jag ska nog göra något snyggare och mer välgjort av teckningen såsmåningom, ifall jag orkar.

Kvällen kommer fortsättningsvis spenderas vid datorn, bakom böcker och med en kopp te tror jag. Det blir nog fint. Så kommer jag troligen lyssna en hel del på mina favoritlåtar den här hösten, samlade i världens kanske bästa spellista.

The Tracey Fragments







Jag har precis slutat titta på min favoritfilm, the Tracey Fragments. Den är ett konstverk i sig, den har fantastiska Ellen Page i huvudrollen, den får en att tänka på en hel massa olika saker och den är ångest ångest ångest. En vän till mig beskrev den som en deppressiv version av Juno, och det kanske kan stämma. Sjukt bra är den i alla fall.

Handlingen cirkulerar kring en 15årig tjej som blir mobbad i skolan och illa behandlad hemma. Hon blir kär i en kille i klassen, Billy Zero. Hennes lillebror är försvunnen, och han är dessutom hypnotiserad till hund. Hon träffar Lance, som tar hand om henne mot hennes vilja. I öppningsscenen sitter hon längst bak i en buss insvept i ett duschdraperi. Helt enkelt är den precis så fantastisk, stark och genomtänkt som en film ska vara.

Photo; SHOOT



Ps. Nej jag är vekrligen inte självmordsbenägen! Ds.

Ps2. Försöker fånga poesi på bild. Det är nödvändigtvis inte mig det handlar om, alltså. Ds.

Ps3. Ser ni att jag har lagt luggen åt motsatt håll mot vad jag brukar? Ds.

Väldigt mycket liv.


Bild tagen i en park i Stockholm på natten. Mys. Randomness.

Anledningen till att jag inte har skrivit något här tidigare idag är, helt ärligt, att jag har ränkat matte och läst i en bok till engelskan. Jag förvånar mig själv med att säga det, och ännu mer med att det är sant. Jag tänkte att jag skule bli seriös i skolan nu i tvåan (även om jag är tröttare på den än någonsin), men att sitta hemma och plugga en lördagkväll? Ja, uppenbarligen. Vad händer härnäst, tro? Grisar kanske flyger förbi fönstret?

Ps. Jag hade gäster en stor del av dagen också, så jag har faktiskt gjort annat, haha. Ds.

Ett tråkigt inlägg.


Bild utan någon som helst koppling till texten. Ledord: slumpmässig.

Dagens…
Låt: Forever Young - Youth Group
Klädsel: Prickig tunika, grå stickad cardigan och svarta kängor med klackar.
Frisyr: Rufs, som vanligt.
Händelse: När Schven frågade om jag, Johanna & Carro ville vara representater för VFG tillsammans med 2 andra (ännu okända) från skolan?
Tråkigaste: Matte B!
Humör: Rastlös och trött.
Span: Killen i telenorbutiken! Och även killen med Andy Warhol-väska.


Until we meet again.






No more comments.



Sjukt dålig bild, jag vet det, kommentera inte det. Poängen med den är att visa att jag var lite halvt transvestit idag, första dagen i skolan. Tror dock inte någon reflekterade över det speciellt mycket, jag "brukar ju se ut sådär" som Johanna uttryckte det. Den enda skillnaden var väl att jag fått bort brösten. Fast det var ju inte så svårt, haha.

FOTO



Jag har kikat lite i tidningen FOTO som jag fick hem idag, och jag säger bara: hej inspiration! Speciellt ett reportage om fotografen Thron Ullberg fångade mitt intresse. Han är hur kreativ som helst, och dessutom väldigt skicklig och målinriktad. Han får mig nästan att vilja bli frilansfotograf. Så om någon vill bli ett offer som jag kan öva på, säg gärna till! Vem som helst. Har du coola idéer är det ett plus, även om jag vet att det är fotografen som ska stå för dem egentligen... ;)

Tidigare porträtt jag har tagit på mina vänner (säg till om ni vill att något ska bort):













Nu vet ni kanske lite mer vad som väntar ifall ni nu vill bli fotograferade av mig (vore jättekul om någon ville ställa upp). Dock vill jag göra något nytt, något kreativt, något som jag inte gjort förut. Så vi får se!

Även fast jag blundar kan jag inte sluta se



Vi kör på att lägga upp en bild från häromdagen, då jag var lite emokiddo. Fint det.

Imorgon börjar jag mitt andra år på gymnasiet, det år som de flesta säger är tuffast. Jag med min skoltrötthet hängandes över axeln känner att det vore roligare att jobba, men samtidigt så måste och vill jag ha gymnasiet avklarat. Då slipper jag kanske skolan sedan, om jag inte känner att det vore kul att plugga igen, på universitet / högskola. Nåja, den dagen den sorgen. Studenten kommer ju närmare för varje dag åtminstone, får se det positivt!

Ps. Jag är inte skoltrött för att jag tycker att det är svårt eller för att jag är dålig i skolan, för det är jag inte. Jag vill bara ut och leva, det är det. Ds.

Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem, men det gör jag, tror jag.





Igår var jag ute och promenerade lite med kameran igen. Har fastnat för att fota mina fötter av någon anledning? Resultatet känns typ.. sådär. Inte så bra, men det är ju inte fula bilder. Känns bara som att det är under min standard, men alla har vi väl våra dagar, right?

Jag funderar förresten på att göra en spellista på spotify och visa er vad min höst 2010 kommer ha för soundtrack (på ett ungefär, för jag ändrar mig hela tiden), vad sägs om det?

Man ångrar bara det man inte gör..



Smått pinsam video kanske, om man inte känner mig. Om man gör det också, förmodligen. Men man ska ju bjuda på sig själv, right? Och jag är ju inte sådär väldigt seriös heller. Jag skrattar också åt den här videon, bara så ni vet, så det är okej att ni gör det också :) Jag var ju dock tvungen att lägga upp den, Johanna hade ju blivit lite småsur på mig annars.

Med detta säger jag godnatt, för jag ska jobba på att lägga mig lite tidigare nu för att vänja mig till dess att skolan börjar igen (nä, har inte börjat ännu!).

Hej modeblogg.



Det blev lite tråkigt och vanligt med bara två bilder bredvid varandra, så jag körde på massa småsaker också. Rörigt, men lite mer orginellt. Dagens outfit kan ju inte bli så värst spännande i och för sig, men försöka duger. T-shirten är egentligen en tunika/klänning, från en affär i Stockholm som jag inte minns namnet på. Motsvarande Weekday, ungefär. Shortsen kommer från JC och leggings från något varuhus i Berlin. Halsbandet fick jag av min syster, men det kommer från Indiska. Tror dock inte det säljs längre. Sådär, nu har vi modebloggat klart för idag.

Ganska snart ska jag ta en runda ner på stan och hitta Converse. Vita, röda eller svarta lär det bli. Det är så dåligt utbud av dem här, så man får ta vad som finns... Hade annars vart trevligt med oreangea eller mintgröna.

Ps. Videon som jag lovat både Johanna och er kommer troligen senare idag, har inte tid just nu. Ds.

En helt vanlig dag på ÖoB, Rågårds Modehus samt Jysk.


Vi anlände till ÖoB först, för att jag skulle köpa nya billiga skolblock.


De var dock sjukt fula, så jag blev ledsen och besviken...!


För att göra mig lite gladare började Johanna åka på en mini-skateboard.


Det gjorde mig dock bara arg, så jag mordhotade henne lite...


Hon fällde upp sin sköld (..?) och försvarade sig kvickt!


Då blev jag glad, och hittade samtidigt ett sött paraply.


Vidare hittade vi en yttepytteflaska med bordsvatten. Vet inte om ni ser hur liten den är?


Jag ville ha en prins också förresten, så jag kysste en groda!


Och Johanna försökte stjäla en tantväska som hon skulle ha när hon blev pensionär. Vi blev dock utkastade när hon försökte med detta (då det är olagligt).


Så vi gick till Rågårds Modehus istället, för att fota höstens cravings...


..och även visa att vi hänger med i modevärlden genom att ha på oss de populära baseball-jackorna!


Efter en vild dag i diverse affärer så lade vi oss och sov inne på Jysk.

Det här är nästan helt sant...

Hej folk!


kommer jag någonsin växa ifrån min emo-period som kommer av och till?

Idag
...är jag fashioncore
...ska jag träffa Johanna
...kommer nya block inhandlas på ÖoB
...tvättar jag mina lakan
...lyssnar jag på My Chemical Romance?
...ska jag försöka att inte vara dryg i mina inlägg!

Ps. Det blir ingen video idag tyvärr, av en väldigt bra anledning som ni inte får veta, mohaha! Ds.

Komiskt.

Idag var alla-lunchar-med-sin-farmor-dag, tydligen. Jag gjorde det, min syster gjorde det (räknas kanske inte eftersom det var samma tillfälle då vi har samma farmor), min vän Johanna gjorde det och min Stockholmskompis Nils gjorde det. Seriöst, vad är oddsen för det egentligen?

Ps. Håll utkik efter en video här imorgon (ska försöka att inte glömma det)! ;) Ds.


Garderobshistorier!


min ansiktsform förändrades helt med uppladdningen på youtube. troligen för att jag laddade upp den från min dator i widescreen, och de har inte det på yt..?

Jag har alltså nu städat min garderob, om ni inte förstod det av videon.

Tillvägagånssätt: Jag tar ut allting, viker ihop det jättesnyggt och lägger sedan tillbaka det. Förutom de kläder som jag faktiskt inte använder. De kläderna, som jag inte använder alltså, undrar jag om ni är intresserade av att köpa/få? JA jag är villig att skänka bort dem om jag slipper betala frakten, så det är ju ändå ganska billigt för er del. Ifall ni nu vill ha något. Det rör sig inte om jättemycket, men 3 par jeans som jag växt ur, ett par militärgröna trekvartsbyxor och 2 t-shirts. Låter det spännande? Lämna en kommentar i så fall.

Ps. Gjorde jag en videoblogg?! Ds.

Ps2. Jag är inte så seriös som jag verkar! ;) Ds.

"Det är jag som är Markus"



Den 21'a och 22'a maj tidigare i år var jag på en liten festival här i Växjö. Festivalens namn var Rock the Lake och gästades av Fibes, oh Fibes!, Timo Räisänen, Joel Alme, Sweet och Alphaville med flera. En av dessa "flera" var Markus Krunegård. Han är just nu min favoritartist (okej, på delad plats med Robyn) och jag har honom istället för Håkan Hellström och Kent, ungefär (svensk pop som spelas på radio). Hans motsvarighet till Känn ingen sorg är Jag är en vampyr, och hans motsvarighet till Kents låtar (som ju låter likadant) är Natt efter natt och Samma nätter väntar alla. Jag dansar hellre runt till Markus diskopop med töntiga, humoristiska och filosofiska texter än till Hellströms klistriga melodier, falsksång och fjantiga texter. Jag deppar hellre över olycklig kärlek med mysiga Markus i hörlurarna än med sveriges kaxigaste Kent.
   Hur som haver, det jag skulle komma till var att Markus spelning på Rock the Lake var den bästa spelningen med honom jag sett (om man bortser från gången då han gästade A Camp på scen och sjöng den här låten, Tivolirocken... 2008? 2009?), och jag har sett en hel del spelningar med honom, men det kan bero på att jag nu kunde samtliga texter (nästan). Det kan också bero på att jag hade fått ett löfte om att jag skulle få träffa Markus efter konserten.
   När Markus slog sista slaget på gitarren, tackade och bockade och försvann ut från scenen stod jag (och min vän J) och hängde vid öppningen där vi skulle bli insläppta för att träffa världens bästa Markus Krunegård. Det fick vi också, tack vare turnéledaren Klas som var precis hur schysst som helst.
   Jag vänder mig om, och där kommer han ned från scenen, Markus. Jag dör inte, inte förrän efteråt. Han kommer ned och ler mot oss, och han sträcker fram högerhanden med orden: "Hej! Det är jag som är Markus!" som om vi inte visste det. Vi presenterar oss. Han säger: "Det var ni som skulle sålt t-shirts va?" och vi nickar eller svarar ja, jag minns inte riktigt. Sedan var han tvungen att gå, han skulle göra något, och vi också. Men det var ändå det bästa mötet med en människa jag haft i hela mitt liv. Okej, kanske inte det bästa mötet. Men lätt med den bästa personen. Och jag skakade inte ens. Det kändes bara helt rätt.
  

Vad långt det här blev... Ni får skratta åt mig, såklart, jag kan också se det komiska i att tycka om någons musik (eller snarare texter) såhär mycket. Men helst vill jag att ni ska bli glada för min skull.

Idiottest!



Det här har jag roat mig lite med idag! Sjukt kul, och sjukt frustrerande. Lite beroendeframkallande också. Man kan inte sluta innan man har klarat av det, liksom. Och vänta dig inte att du ska klara det på första försöket... Det är svårare än man tror. Spela förresten 1'an och 2'an innan 3'an, det blir lättare då, eftersom man fattar hur det fungerar (sök i sökfältet, skriv in "idiot" så finns de där).

Förresten, om någon undrar hur skorundan gick, så kan jag meddela att den avslutades i the K.J-store med att jag provade ett par äkta underground-kängor. 10-håls, vanliga svarta, fanns inte i min storlek, så jag provade en storlek mindre i 14'håls, och det blev perfekt. Nu ska jag dock vänta på att de beställer in antingen undergrounds (10'håls i min storlek) eller doc's, vilket de gör i början av september.
   Jag hade egentligen tänkt köpa de bruna jag visade bild på i förra inlägget, men storlekarna var knas. Min vanliga storlek var för stor (vad är det med mina fötter, har de krympt?), så jag provade en mindre, men den var för liten. Otur, där. Men jag kan leva med det om jag får ett par riktiga undergroundkängor lite senare istället!


God morgon, solstråle!

Good morning starshine, the earth says 'hello'! Okej, det är kanske inte morgon för gemene man. Men för mig är det det. Jag gick upp vid åtta och åt frukost, men det var så väldigt tråkigt att vara uppe själv och inte kunna göra ljud av sig (syster sov), så jag gick och lade mig igen. Jag låg kvar och halvsov fram till halv tolv ungefär då jag gick  upp och började göra lunch. Nu sitter jag (fortfarande i nattlinne) och funderar på att träna och ta en dusch. Där har ni en redogörelse för varför jag tycker att det är läge att säga "god morgon".

Senare idag ska jag ner på stan för att leta höstskor. Jag satsar på att få hem någon av dessa från scorett:


Vi får helt enkelt se vad det blir. Om det ens blir någon av dessa, för det vet man aldrig! Jag kanske inte ens köper ett par skor, jag kanske bara kollar in utbudet såhär långt, och väntar lite till med att köpa något för att se vad som kommer in längre in mot hösten.

Ps. Varje gång jag ska logga in här skriver jag fel lösenord. Helt seriöst. Varje gång. Antagligen är det för att jag har det lösenordet till facebook, och då känns det som att det passar ihop med mailen. Fast det är ju inte det lösenordet. Det är sjukt irriterande, jag måste lära mig snart! Ds.

Ps2. Det här blev ett väldigt tråkigt inlägg. Sorry for that. Ds.


Systers ängel


Jag & min syster år 2002, hur coola som helst - redan då!

Jag har nyss cyklat till och från simhallen. Det är visserligen inte så långt, men det blir ganska jobbigt med motvind och en uppförsbacke (ca. 1 km lång). Varför gjorde jag detta? Enkelt. Min syster bad mig. När jag kom fram och därmed hade uträttat min ärende så tackade hon mig ett X antal gånger (på olika sätt), och avslutade med att säga: "du är en ängel". Storasysters lilla ängel, det är jag det!

Consequences



Här kommer ett inlägg om mitt (nuvarande) favoritband. Jag känner att de är värda det, plus att jag har ganska mycket slut på inspiration för tillfället. Jag känner mig kreativ, men jag vet inte var jag ska göra av kreativiteten. Det är typ den jobbigaste känslan jag vet om. Alltså slösar jag kreativiteten på ett blogginlägg om mitt favoritband.

Det var länge sedan jag hade ett favoritband, och när jag hade det var det jättetöntiga band som jag lyssnade på under mellanstadiet, men jag tror att jag kan säga att ett band är lite bättre än alla andra som jag har hört. De kallar sig för Consequences.
   Hittils har de bara släppt en enda skiva (vad jag vet). Det är synd, men samtidigt intressant. Att ett band bara släpper en skiva, och sedan försvinner, ökar (i alla fall mitt) intresse för det. Varför fortsatte de inte? Vad gör de nu? Har de något nytt på gång?
   Det är faktiskt så att den här bloggen är uppkallad efter en av deras låtar, Wasted Under The Stars (surprise). Den låten är sådär magisk som jag älskar, och det var den första jag hörde med dem. Det är en kärlekslåt, men vilken sorts kärlek får man inte riktigt veta. Alltså, om det är till en familjemedlem, nära vän eller en "partner" (gillar inte ordet men hittar inget bättre just nu). Melodin är lika mjuk som texten, och man vill bara flyta runt i ett svart ingenting när man hör den. På ett bra sätt, inte på ett läskigt sätt, alltså.
   Hursomhelst, så är de mitt band därför att alla deras låtar är väldigt bra, och inte bara en. Det är ju ganska ofta så annars, att ett band har några bra låtar, men standarden som helhet är inte lika bra. Consequences är alltså inte ett av de banden.

Om ni inte har hört dem så kan ni klicka här och njuta av den självbetitlade skivan. Om ni inte tycker att ni har tid eller ork så kan ni lyssna på Wasted Under The Stars och Some Kind Of Magic, som enligt mig är det bästa av det bästa.


Mixtape for broken hearts



Det här är en väldigt fin lista som jag subscribade till via en väldigt fin blogg. Det är nog min nya favoritlista. Ni kommer till den genom att klicka på bilden.

Min pappa är förresten finast i världen.

the Tracey Fragments


spola till 0'55.

Ellen Page. Den tjejen har en insane förmåga att krypa in i en fiktiv persons sinne och gestalta den på ett sätt som bara.. tar andan ur en. Jag har kollat på det här klippet 5 gånger nu, och varje gång får jag gåshud. Det är helt sjukt. Filmen scenen är tagen från (the Tracey Fragments) är min favoritfilm. Den liknar ingen annan film jag sett. Om du inte har sett den så rekommenderar jag den starkt.

I'll follow you into the dark









Jag har varit i Stockholm och hälsat på fina människor nu ett par dagar. Mina fötter steg innanför dörren här hemma igårkväll, och åkte härifrån i måndags. Tre dagar i en pulserande storstad var bra för mig och min kreativa sida. Nu har jag startat ett band med min vän Joey (översta bilden i mitten samt nedersta bilden) och det känns jättebra.

RSS 2.0