Ännu ett inlägg om Mallorca




Coldplay - Paradise

Jag hörde den här låten på radion häromdagen, och jag tänkte direkt på resan till Mallorca. För en månad, två veckor och tre dagar sedan landade jag i Puerto de Soller tillsammans med mina två bästa vänner, och för en månad, en vecka och tre dagar sedan landade jag här i Växjö igen, efter en av de bästa veckorna i mitt liv. Jag saknar det så himla mycket, och jag får ibland en såndär tom känsla i magen när jag tänker på det. Vissa låtar (Give Me Everything och Sky And Sand till exempel) får mig att direkt tänka "Mallorca 2011", och samma sak med tusen andra grejer (namn, uttryck, ett par ölmärken etc.).

SPACE



ph; weheartit

Jag skulle älska att ha lite kosmos/rymd/galax-kläder. Det är ju faktiskt sjukligt snyggt. Någon som vet var man kan få tag på något som inte kostar hur mycket som helst?

Nemi, och så


(klicka för förstoring)

Den här Nemi-stripen är ju så klockren. Det är precis så jag vill ha det också, nämligen. Därför tycker att hösten som nu är här faktiskt är fin. Vintern är inte lika trevlig, men den ska nog gå att överleva den med i sällskap av filmer, sällskapsspel, fina vänner, god mat och bra musik. Har inte mycket annat att säga, egentligen. Sorry, ska se till att skaffa ett händelserikt liv, alternativt skriva ut mer på internet. Mest troligt är dock att det inte blir något av det.


Någonting i smink-väg


ph; jag

Varsågoda, en egopic från min sida. Det beror mest på att jag gillar sminket - eyeliner, lösögonfransar, concealer, puder (mycket puder) och ljust läppglans. Jag tycker själv att det blev ganska 60'taligt, vilket då var målet. Jag matchade det här med en silvrig/svart, rak tunika som även den såg ut att ha tillverkats under 60'talet, svarta strumpbyxor och höga kilklackar. Det kändes som att jag var Edie Sedgwick, ungefär. Det här var alltså när jag var på medlemsfest på Palladium för ett tag sen - en mycket trevlig kväll, för övrigt.

Det här var ju ett trevligt nonsensinlägg... Får bli bättre på vettigt innehåll. Men jag uppdaterar ju oftare nu i alla fall, ni får nöja er med det.

Dr. Gregory House


ph; [länk]

Idag är det tisdag, och tisdag innebär House! Den bästa TV-serien i min smak. Humor, medicin, smarta kommentarer, väl genomarbetat manus, snyggt filmat, verkliga karaktärer och väldigt duktiga skådespelare - svårt att toppa, med andra ord. Jag måste dock erkänna att det inte är lika bra nu som förut, då de som gör serien verkar få slut på medicinska idéer och istället måste fokusera på exempelvis relationer. Det gör att serien blir mindre orginell och också mindre intressant, tycker jag. Fast jag älskar fortfarande tisdagkvällar.

Töntvarning



Det här är antagligen höjden av töntighet, men kom igen, det är okej att vara töntig på riktigt ibland. Dessutom får ni erkänna att den här scenen faktiskt är rolig. Damon Salvatore (spelad av Ian Somerhalder) har nästan precis samma humor som jag, vilket gör att jag älskar hans karaktär. Han lägger små kommentarer hela tiden som oftast får en att himla med ögonen och le ett motvilligt leende, och jag gillar det verkligen. Han gör hela serien sjukt mycket bättre.
   Anledningen till att jag postar detta idag är dels att säsong 3 började sändas förra veckan, och dels att jag inte har något bättre för mig för tillfället. Så njut av min humor och självdistans så länge det varar.

Look into my eyes and I'll own you with them moves like Jagger



Min syster och hennes sambo har varit här över helgen, och det har resulterat i mycket tid borta från datorn tack vare svampplockning, fönstershopping på Kosta Outlet, sällskapsspel, otroligt god mat, presentutdelning och liknande. Himla trevlig helg kort sagt! Nu sitter jag och lyssnar på ovanstående låt - och blir sjukligt pepp på fest! Var hos Matilda på tjejkväll med sällskapsspel och film igår och hade valet att åka iväg på fest, men jag är mycket mer pepp idag... Inte så väldigt bra timing.

My Chemical Romance tatueringar


Jag har tyvärr tappat bort samtliga källor - förlåt!

Under de senaste året har jag obsessat över My Chemical Romance. Jag har klickat runt på youtube efter så många intervjuver som möjligt, jag har sett varenda musikvideo de har gjort, jag har lärt mig otroligt många av deras låtar utantill (inte riktigt alla, det erkänner jag) och jag har ramat in citat av dem. Jag lyssnade en del på dem under högstadiet, men det var aldrig riktigt äkta, jag bara tyckte musiken var bra. Nu ligger det på ett annat plan. Jag har förstått hela konceptet My Chemical Romance, inte bara ljudet av dem. Det är så svårt att förklara för någon som inte vet så mycket om dem, någon som inte gillar deras musik, någon som har en felaktig bild av dem - därför ska jag inte ens försöka förklara.
   Hur som helst, jag har funderat väldigt mycket på att göra en tatuering kopplad till My Chem (om jag fortfarande tycker om dem lika mycket om typ 5 år alltså), och de ni ser här ovan är ett par exempel. Andra bilden visar ett citat ("Take my fucking hand and never be afraid again") ur låten Our Lady of Sorrows. Fjärde, och sista, bilden har en rad ur Famous Last Words ("I am not afraid to keep on living") som nog är den vanligaste raden från dem att tatuera in. Det vandrande skelettet är en symbol för albumet The Black Parade som nog är bandets mest kända skiva. Det översta är dock den som tilltalar mig mest, och den är förknippad med den nya skivan, som handlar om att våga leva livet precis på vilket sätt man vill.
   Jag skulle däremot helst ha orden "Art is the weapon" istället. De sammanfattar nämligen min syn på livet väldigt bra, hur flummigt det nu än låter. Jag menar alltså att konst (i olika former - främst musik) är det som hela tiden får mig att vilja ta ännu ett steg framåt, det som peppar mig. Men det visar även på att om konst verkligen var ett vapen, om vi använde det som det, så skulle människor inte skadas, men vi skulle ändå få fram våra åsikter och vad vi står för.

En såndära lista


ph + modell; jag (ett av mina älskade uggle-halsband - jag har tre)

Vad är den äckligaste mat du vet?
Skaldjur på delad plats med bläckfisk. Skaldjur för att det syns och känns att de har varit levande, och så smakar de saltvatten. Bläckfisk för att det inte smakar någonting men har en konsistens som är värre än tuggummi - helt meningslöst.
Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet).
Räknas skolan? I så fall mitt tal till nationella proven i engelska b, för det gick himla bra. Om det inte räknas vet jag inte riktigt, för det enda jobb jag haft hittils har gått ut på att dammsuga, i princip. Inte så mycket att vara stolt över, kanske.
Vad ångrar du i livet (om något)?
Ingenting tror jag. Inte som jag kommer på just nu i alla fall.
Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Samma som jag haft halva sommaren, dvs. stuprörsjeans och för stor t-shirt, och såklart mina dr. Martens.
Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Jag tror att det är min ulltrjöa från Wolsey. Den är så fin att jag nästan inte vågar använda den.
Har du någon oanad talang?
Det är svårt att få in både "oanad" och "talang" på samma egenskap. Fast det är nog många som inte anar att jag är duktig i skolan, så det får väl bli det då.
Vad gjorde du i helgen?
I fredags var jag på medlemsfest på Palladium, himla trevlig tillställning med öppen scen, buffé och blues.
Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Läsa ut novellen till engelskan, läsa det där kapitlet om celler till naturkunskapen, göra något som har med projektarbetet att göra, slå in min systers födelsedagspresent och vara med på tjejkväll på lördag.
Vad har du på dig just nu?
Svarta stuprörsjeans, vit t-shirt med grönt/gult Hendrix-tryck på, svart hoodie med dragkjedja och svarta strumpor med jättesöta små bläckfiskar på.
Senaste låt du lyssnade på?
Kater - Liedfett
Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
Men oj, jag har så många stilar jag gillar! Det där med hårdrock hänger kvar sen högstadiet, och jag kommer nog alltid vara svag för den stilen. Men jag gillar också de där mysiga männen med farfarströjor, stora halsdukar, gubbskor och ullkappor (ni vet, gubbigt fast ändå inte?). Sen är ju faktiskt indiepojkar himla fina också, det går ju inte att komma ifrån.
Och fulast?
Allt som ser ut att komma från en marknad eller Thailand. Fast hip-hop stilen är jag inte heller mycket för.
Vem saknar du?
Min vän Ida i Halmstad, Nils i Stockholm, tyskarna vi träffade på Mallorca, Stoffe i Karlskrona.
Bästa boken nånsin?
Kafka On the Shore av Haruki Murakami samt Paint it Black av Janet Fitch.
Vilka tidningar läser du?
Jag läser seriesidan i Smålandsposten när jag äter frukost, och så läser jag ibland lite i DN när den kommer på söndagarna. Jag är inte så mycket för tidningar.
Vad önskar du att du var bättre på?
Att debattera, tror jag. Det är så himla användbart och så är det häftigt med folk som är duktiga på det.
Är du religiös?
Nope, varken religiös eller troende. Såklart firar jag jul och påsk etc., men det är ju inte av religiösa anledningar.
Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Om jag får en dotter någon gång skulle jag vilja att hon hette Anastasia, för det är så himla himla fint och i alla fall lite internationellt. Min eventuella framtida son vet jag inget om.
Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Om en hippiebuss räknas som bil säger jag det. Ifall jag måste välja något annat så får det bli en Volkswagen bubbla i någon mysig och ovanlig färg.

(Listan kommer härifrån.)

Små fragment ur min vardag


ph; jag

Jag sa ju att jag skulle ta med mig systemisen till slottsruinen för att göra det rättvisa, och jag gjorde faktiskt det också. Ett problem uppstod dock: det var stängt. Istället cyklade jag runt i skogen över stock och sten och förbi hagar med diverse betandes djur på. Det blev alltså inte så väldigt mycket bilder. Den här ovan tog jag dock. Ni kanske tycker att den är skitful (det får ni tycka, smaken är som baken osv.), men jag älskar den faktiskt. Jag gillar när bilder ser "hårda" ut, vilket har lett till att 90% av alla mina bilder har låg mättnad efter en runda i photoshop. Jag använder dock nästan aldrig filter (och om jag gör det är det något väldigt enkelt och diskret, som "brus" t.ex.) för att förstärka effekten av det "hårda". På bilden ovan gjorde jag dock det, och jag gillar det. Det ser liksom mer ut som en tavla än ett fotografi.
   Anyway, det var inte meningen att jag skulle ha en lång utläggning om fotoredigering här, så jag skriver något om min vardag istället. Som till exempel att jag var och fikade på biblioteket med Johanna idag och såg världens största chokladbollar (hon lägger säkert upp en bild på det -> här <- så småningom). Eller att min religionslärare är hur skön som helst samt har ball filmsmak. Eller att jag ska träffa Carro imorgon eftersom det är skol(k)jogg. Eller att jag har Ian Somerhalder som bakgrund på min mobil och att Johanna tycker att det är hur töntigt som helst, ungefär. Eller att jag tycker tisdagar är bästa dagen i veckan eftersom House går då. Något i den stilen.

My getaway



ph; jag

Det här stället heter Kronoberg Slottsruin, och hit går jag när vädret tillåter och när jag behöver tänka. Någon gång ska jag ta med mig systemkameran dit och ge det mer rättvisa, för dessa bilderna gör verkligen inte det... Det är hur vackert som helst och inte längre bort än att man kan cykla dit från mitt hus. Jag kan seriöst ligga där i flera timmar och bara tänka. Det har jag dock inte gjort idag, för idag regnade det. Mycket. Så när jag kom hem från skolan (jag slutade för övrigt klockan elva) hade jag inte mycket att göra. Kombinationen trött + huvudvärk + brist på annat att göra gjorde att jag sov en stund. Man måste ju vara pigg tills imorgon. Inte för att något speciellt händer, men att vara i skolan med huvudvärk is a bitch.

Såhär såg jag förresten ut idag, med rött läppstift och allt:

Första september


ph; jag

Bilden ovan togs för nästan precis exakt ett år sedan. Ett år och en dag. Jag valde att lägga upp den för att jag hade tunikan ni ser på bilden idag. Istället för randiga hade jag dock svarta strumpbyxor, men kängorna var med även idag. De och Johanna följde mig genom dagen i skolan och runt i centrum. Det är nästan tråkigt att gå på stan nu, för vi har gjort det varje dag den här veckan nästan, så vi kan alla affärer nu... Idag såg vi dock en dam med det mest insane håret ever! Tänk 80-talsafro, fest en peruk, och på en kvinna som var kanske 60. Det var mycket sjukare än det låter, jag har aldrig sett något liknande.

RSS 2.0