We could run away, run away from here


Jag ber ödmjukast om ursäkt för sjukt tattig bild.

Jag klippte ju mig idag. Som ni ser är det inte världens skillnad. Det är lite kortare i nacken och på sidorna, och lite uttunnat och lite flikigare. Luggen blev väl några millimeter kortare också, men inte mer än så. Anledningen till att jag inte förändrade mig speciellt mycket den här gången (för det brukar jag ju göra) var att jag håller på att försöka spara ut det. För att det inte ska se helknäppt ut måste jag dock klippa det lite emellanåt. Vi får se om jag ångrar mig angående den där utsparningen (vilket jag lär göra).

För övrigt har jag ett otroligt soft schema för tillfället, vad gäller att vara på plats. Jag har väldigt få obligatoriska lektioner, men i utbyte har jag ganska många uppsatser att skriva. Jag trivs dock bra med det där gör-vad-du-vill-med-tiden-så-länge-du-lämnar-in-i-tid. Då får man tid för annat. Klippningar, till exempel.

  

Ps. Jag har skapat en sjukt bra jul-lista i spotify (rock - jazz - pop - siner/songwriter). Checka.

Random acts of kindness




De här bilderna kan sammanfatta min dag, tack vare en otroligt skruvad förmiddag. Internskämt åsido. Jag har haft en obligatorisk lektion idag, och det var ett historiaprov. Helt okej ändå. Så har jag bokat en klipptid också (som jag såhär i efterhand inte är alls säker på att jag kan komma till, ehe). Det blir spännande vad ett besök i frisörstolen gör för skillnad. Ska jag spara ut det eller behålla mitt korta hår? Uäh, jag har själv ingen aning. Jag tror att jag vill spara ut det, men det tar ju så lång tid, och jag är inte den mest tålmodiga människan på jorden.

  

I'm a stalker in your speaker










Förlåt för det sjukt tattiga beslutet att censurera, men det var nödvändigt...

Jaha, någon som kan gissa vad jag har haft för mig idag? Just precis, jag tog bussen till Kosta och hälsade på lite celebriteter. Vet inte om ni har haft koll på Idol under hösten, men på bilderna här ovanför ser ni i alla fall Andreas Weise, Linda Varg, Linnea Henriksson och Daniel Norberg.
   Jotack, jag vet faktiskt precis hur töntigt det här är i somligas ögon, och ni får skratta, jag har faktiskt självdistans. Hur töntig ni än tycker att jag är så var Daniel i alla fall mycket trevlig, och fick mig att skratta när bilden togs (därav censuren).

Harry Potter igår var förresten väldigt bra, snyggt filmat framförallt! Kul kommentarer här och var, och dessutom följde den boken mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Det var i och för sig ett bra tag sedan jag läste den, men ändå.

  

We don't celebrate sundays anymore.



Jag har en sjukt fin helg på gång alltså! Schemat för den ser ut ungefär såhär:
Idag: Skola, julklapps-shopping, häng med fina tjejer, matlagning, Harry Potter på bio.
Imorgon: Tar emot pris för töntigast i världen i Kosta...! Ni får se bilder sen så fattar ni, haha.
Söndag: Plugg, uppsatsskrivning, plugg, plugg, uppsatsskrivning och plugg för att kompensera upp roligheterna.

Av uppenbara skäl är det här alltså ett tidsinställt inlägg, eftersom jag inte hinner blogga idag. Vi får se om vi hinner höras imorgon, men jag förbereder ingenting för det. I värsta fall får ni klara er en dag utan mig. Om vi däremot hörs så har jag säkert en del att berätta - i alla fall om allting går som planerat!

  

I get by with a little help from my friends




När jag såg ut genom mitt fönster imorse så möttes jag av ungefär två decimeter snö. Det var jättemysigt tills dess att jag gick ut genom ytterdörren. För att överleva kylan gick jag klädd i yllestrumpbyxor under jeansen, yllestrumpor och ylletröja. Helylle, höhö.
   Jag försöker intala mig att snön är ett tecken på att jullovet är på väg, för jag behöver verkligen ett jullov. För tillfället har jag fyra uppsatser och sex prov att skriva. Mysigt, mycket mysigt. Håller jag mig bara vid liv till jullovet så ska det gå bra sen, intalar jag mig.

  

Even though you made me grow, you say I owe you nothing


På vissa ställen är det lite falskt, ha överséende är ni söta...

Jag känner att jag har bloggat väldigt dåligt de senaste dagarna, det beror troligen på brist på inspiration och brist på händelser. Nu har jag dock både en händelse och lite inspiration. Jag har skrivit en låt, och jag har filat lite på den, och jag har spelat in den, och jag har lagt upp den på youtube. Låten skrev jag för ett par dagar sedan, men finslipet har jag donat med ett tag. Ork att spela in fick jag först nu ikväll. Men bättre sent än aldrig, right?

Annars var en vän till mig här idag efter att jag slutat skolan och spelade musik (fast egentligen kollade vi nog mest skojiga klipp på youtube, höhö), vilket var mycket trevligt. Vad har ni haft för er?


  

If life seems jelly rotten, then there's something you've forgotten, and that's to smile and laugh and dance and sing.

Okej, jag tänkte att jag skulle sluta vara förbannad på all miljöförstöring och skriva något här som ni faktiskt skulle kunna roas av att läsa. Låter det bra eller? Hoppas det. Om ni ändå inte är nöjda så får ni hojta till i kommentarsfältet.

Eftersom jag är otroligt intresserad av musik, och ni också borde vara det (höhö), så printscreenade jag mitt spotify lite. Bara för er skull.


Mina stjärnade låtar. Lite blandat, men väldigt bra alltihop (såklart!).


Ett litet smakprov av mina favoritlåtar den här hösten (lite fler låtar finns på listan än de ni ser).


Min kortaste lista som byter låtar konstant. Bra och mindre bra låtar som gör mig pepp.


  

Långa dagar blev till nätter sen till år




Fattar ni vad vi människor håller på med eller?! SLUTA FÖR HELVETE!

And the world keeps turning


Alex, värd, spelar gitarr. Mys.


Jag och min vän Ida var mest förbannat snygga (haha).

Tidigare i år, i april, var jag i Halmstad och hälsade på min kära vän Ida. Då var jag på en fest ute i en sommarstuga ute i skogen. Det var så varmt att man kunde sitta på balkongen och spela gitarr hela natten (fast vi frös lite, I admit that). Tänk vad fint det var. Jag har till och med en liten inspelning från när vi sitter en massa folk där ute och sjunger Bubbly. Jag vill ha fler såna tillställningar. Istället får jag nöja mig med "iParty" på Grace ganska snart (ett par veckor till), men det blir nog trevligt det med.

Jag bakade världens godaste bullar tidigare idag, förresten. Det var nötter (valnötter och hasselnötter), kanel och russin i dem, så de smakade ganska juligt. Hur goda som helst alltså. Det receptet ska jag verkligen komma ihåg. Hoppas att ni också har haft en fin söndag! Peace out.

I'm gonna love you like I'm indestructible



Igår skrev jag att jag skulle se en film
och dissa Idol. Så blev det inte. Tusan med. Mina föräldrar ville se på Sveriges största musiktävling, och då kan jag ju inte säga att de inte får det. Jag försökte, men nej.
   Lite tur var det väl dock att jag satt där framför TV'n och tittade på det där kommersilla musikprogrammet, för då fick jag se Jay Smith göra Madonnas låt Like A Prayer, ett helt fantastiskt framträdande som inspirerade mig till att sätta mig framför pianot idag. Jag satte mig och skrev en låt, bara sådär. Det har aldrig hänt förut. Jag tänkte lägga upp texten, om ni är intresserade. Dock är den inte så väldigt bra att bara läsa, den är ju skriven samtidigt som en melodi, så varken melodin eller texten är komplett utan den andra. Bara så ni vet.

You are not the kind of guy
I should give my soul to.
You are not the kind of guy
who knows how to handle life.

You always drag me down
through the roads I don't want to walk.
You have your problems -
which I can help you solve.

I can't help you if you take
ten pills a day,
and I can't take responsability
of your actions.

But I can promise
I will try
to help you.

You are the kind of guy
I will give my soul to.

Take a stand, let your feelings show


Det ser ut som att jag trycker in min midja utav bara h*levete... Det gör jag inte.

I brist på andra bilder får ni den här. Jag har inte kameran framme så mycket nuförtiden, vilket faktiskt beror på att jag skriver uppsatser, räknar matte och pluggar in en massa fakta. Duktigt av mig, tycker jag. Som min kompis skrev: "Dissade MIG för matte, din lärare borde ge dig MVG direkt", haha.
   Hursomhelst, ikväll ska jag se på film och försöka att inte sörja Idol som för ett par veckor sedan plötsligt blev mycket sämre. Jag tror att det blir väldigt lätt. Frågan är bara vilken film jag ska se.

(Nu när jag kommer ihåg det: Johanna (inte Joey), jag kan inte kommentera din blogg!)

There's no one to blame when december falls








När man ser tillbaka är allting så himla mycket mer fantastiskt. Sommaren känns så väldigt långt bort. Inte så att jag längtar, det räcker med tanken på att den kommer igen, men det var faktiskt himla fint.


It's too late to be a pessimist.


I Spanien finns en stad uppbyggd av växthus. Miljövänligt?


I Dubai finns, bland massa andra konstgjorda saker, en konstgjord ö. Dubai har ingen odlingsbar mark, inget sötvatten. Det enda Dubai har är olja och sol. De importerar all mat. De hade kunnat försörja hela staden på solenergi - de använder olja och el istället. Miljövänligt?


Isen på Grönland håller på att smälta - det finns sjöar där nu som inte fanns för 10 år sedan (tack vare all koldioxid vi släpper ut). Om all is på Grönland smälter stiger havsnivån med ca 7 meter. Miljövänligt?

Ursäkta för utebliven bloggning igår, hoppas att det inte förstörde ert liv alltför mycket (vilket jag i allra högsta grad tvivlar på). Istället för att försöka ta igen det idag eller be om ursäkt (vilket jag - hoppsan - redan gjort) tänkte jag förklara varför det blev som det blev. Klicka här är ni snälla (det tar tre evigheter att ladda på en långsam dator, men var tålmodiga, eller något). Den här filmen (HOME, alltså) såg jag och resten av min klass på naturkunskapslektionen igår, och jag antar att jag blev lite påverkad / manipulerad / brainwashed / engagerad.
   Igår bestämde jag mig alltså för att inte använda datorn på kvällen, för att spara el. Jag hade egentligen tänkt köpa ytterligare en tjock vinterjacka, men när jag kollade material och tillverkningsställe så vägrade jag köpa något. Allting är gjort av polyester, akryl, viscose, polyamid och såntdär. Det är alltså plast. Det är konstgjorda ämnen. Det är ämnen som påverkar oss negativt om vi har det nära oss för mycket för länge. Det är naturliga och rena material (som bomull, lin och ull) som är det bästa, både vad gäller värme och andning. Såklart är det också bäst om plagget är tillverkat i Sverige, men eftersom vi knappt har någon klädtillverkning kvar i Sverige så kan man i alla fall leta efter länder som ligger i Norden, Nordeuropa eller Europa och försöka undvika kläder (eller andra saker) från Asien eller Sydamerika.
   Det minsta ni kan göra är att sopsortera, köpa ekologiskt (kött, mejeriprodukter, kläder (JA det finns ekologisk bomull), vin, olja... vad som helst!) och köra så lite bil ni bara kan. Ta bussen istället, eller ännu bättre; cykla. Ni behöver inte göra det varje dag, någon gång i veckan räcker. Det finns hur mycket som helst man kan göra. Till exempel sluta äta kött. För såhär fungerar köttindustrin i Spanien:
- Kor och tjurar går runt i små inhägnader.
- Djuren har aldrig sett ett grässtrå i hela sitt liv.
- Istället för att ge djuren naturligt bete ger man dem andra sorters foder.
- Fodret som används är bland annat vete - som hade kunnat ätas som det är och därmed skulle maten ha räckt till många fler människor!
- En annan sorts foder som används är en form av nedmalda djurproteiner. Kor äter aldrig kött normalt. Det här är anledningen till att kor får galna kosjukan. Underbart, eller hur?
- Djuren slaktas och fraktas över hela världen - till exempel inne på Ica eller Willys där du handlar.
- Du lagar till en jättegod middag. Hoppas jag. Jag hoppas att njutningen du känner när du äter kött uppväger alla de punkter jag har skrivit ovan. Men jag ska inte dubbelmoralisera, för jag äter också kött. Däremot äter jag mycket mindre kött nu, och jag är vegeterian i skolan (ska bli det på heltid när jag flyttar hemifrån). Förlåt om ni nu inte kan äta er kvällsmat. Om ni nu ska äta kött, ät då helst kött som är producerat i Sverige på en ekologisk gård. Ät ännu hellre viltkött - då har djuret garanterat haft ett bra liv.

Jag är väldigt inne i det här just nu, men jag tror verkligen på att jag kan göra skillnad, om än en liten sådan. Min pappa sa till mig igår att det inte spelar någon roll om 1% av befolkningen gör något, det måste vara många många fler. Jag säger tvärtom - hellre 1% än 0%. Som de sa i filmen jag såg: It's too late to be a pessimist.

The Fog



Here in this town they have all got the blues
As the paperboy takes off without any news
Angels have wings you can feel free to use
The corner store drugs you can freely abuse
And I'm yelling and screaming cause
Baby you're driving me crazy

So life on your own has been vacant and cold
Everyone's getting somewhere and you're getting old
Career opportunities, they all have been sold
Along with your body, and most of your soul
And I'm yelling and screaming cause
Baby you're driving me crazy

If I could spare more remorse
From my emptied out pores
I would maybe
Cause the fogs getting thicker
And the worlds spinning fast
The chaos is building
Its going to last
And it's so hard to see
And you're so hard to find
They're days when I think I am losing my mind

So keep painting pictures of beautiful scenes
Striking the canvas with deep blues and greens
Realists are frowning, they think you're obscene
As you work overtime to make sure they can dream
And Im yelling and screaming cause
Baby you're driving me crazy

And we yell
And we scream
As the fog's getting thicker

Genom skogar, över ängar, förbi åkrar





Idag är det fars dag, ifall ni mot förmodan har missat det. Vi firade det genom att ge vår kära far lite små presenter, och sedan åkte vi ut till mormor och morfar för att fira ännu en pappa. Vi fikade, åt och fikade igen. Det känns lite som att jag inte vill äta igen förrän om en vecka, haha.
   Mina morföräldrar bor ute på landet, och det är jättefint där. Vi tog en liten skogspromenad när vi ändå var där, för att byta ut stadsluften lite. Så köpte vi mjölk direkt från en bonde också, det var häftigt att se så många kor på samma ställe. De är mycket större på nära håll än vad det ser ut som i hagen.

Eftersom jag glömde blogga igår (och inte hade tid heller egentligen) så kan jag ju berätta lite från igår med. Jag och min syster hade plugg-förmiddag, så vi satt och läste i varsin bok. Efter förmiddagsfikat (ja, min familj fikar galet mycket) så åkte vi ned till stan och letade efter diverse saker. Vi bokade också bord på Piazza Teatro (en väldigt fin restaurang på teatertorget i Växjö - gå dit om ni får möjlighet!), där vi åt senare på kvällen. Jag tog fasan, och det var otroligt gott. Tips!

Don't you dare try to stop me - I'm gone.



Jag har just hämtat min syster på tågstationen, och snart ska jag ned mot centrum igen för att gå på palladiums jubileum. Spännande grejer, haha.
   Medan jag peppar för middagen lyssnar jag på Tove Styrkes nya självbetitlade album. Jag har inte hunnit lyssna igenom hela ännu, men det jag hört är helt klart bra. Lite samma stil som Robyn och Lykke Li. Låten Chaos är i alla fall favoriten hittils (och den låten har hon också skrivit helt själv, både text och musik).

I just want to hear those sweet words, spoken like a melody



En oregierad bild på Ola Salo får ni idag, oavsett om ni misstycker eller inte. Jag ville väl mest peka på att jag är otroligt konsertsugen för tillfället. Moto Boy ställde ju in sin spelning i Växjö som skulle varit nästa lördag. Vad skulle han sjunga sönder rösten för, det var väl onödigt? Hursomhelst, så måste jag snart ha en konsert eller festival att se fram emot. Annars går jag under (eller något?). Det hade inte varit helt fel att ha bokat biljetter till Peace & Love. Men inte det. Inte ens S!esta eller Emmaboda. Ännu. Men jag ska (ska) på festival i sommar, jag lovar er det.


Happy people never fantasize



Tjolahopp, tjolahej! Jag var ledig från skolan idag, igen. Men lite extra ledighet skadar ju inte. Jag har alltså, istället för att vara i skolan, gått runt lite i centrum. Ett par småsaker följde med hem (typ smink och fars dag-present), men annars inget. Jag har också kommit underfund med att det är galet svårt att spela piano med kalla fingrar. Alltså verkligen, det är helt sinnes.
   När jag och mamma stod och gjorde kvällsmat så försvann elen i hela huset, förresten. Lite skräckfilm, sådär. Men vi var ju sjukt duktiga och löste det problemet (= sprang över till grannen och bad om hjälp efter ett x antal misslyckade försök att peta i proppskåpet). Annars har det inte hänt så mycket idag.

Imorgon är det skoldag för fullt, och jag ska bland annat hålla ett tal till nationella provet i svenska. Det blir sannerligen intressant att se hur det går (fast jag tror det går bra). Temat är "Språk och makt", och min infallsvinkel är ätstörningar. Kan tyckas långsökt, men det är det inte egentligen. Jag kan lägga upp talet här om ni vill?

Ps. Lite ändringar har skett här och var. Hoppas ni gillar det.


If you knew my story word for word, had all of my history, would you come along with someone like me?

Christine i slutet av 2010:


Christine i slutet av 2009:


Christine i slutet av 2008:


Christine i slutet av 2007:


Av bilderna att döma verkar det som
att jag blivit fett mycket mer emo sedan 2007. Det har jag inte, promise. Jag var emo redan då. Haha, skämt åsido. Jag har bara mina dagar, och det hade jag då med, jag hade bara brist på egobilder från november 2010. Dock har jag alltid varit en grubblare, redan när jag var 5 - 6 år satt jag på muren vid vår gamla sommarstuga och dinglade med benen när jag "filoferade". Mycket charmig var jag, redan då (höhö).
   Förresten, ser jag inte väldigt liten ut där på sista bilden, 2007? Jag gick faktiskt i sjuan då, alltså var jag 13 år gammal. Jag ser mycket yngre ut! Eller är det bara jag som tycker det? Hela den där fejk-snygg-grejen som kom när jag upptäckte att det finns något som heter smink gör att jag ser yngre ut. Tycker jag.
   Håret är ju någonting som förändrats en del. Från och med hösten 2009 framförallt. Då åkte det av bit för bit och 2010 är det dessutom färgat svart. Vad gillar ni mest? Det långa håret eller det korta?

Snart ska jag sätta mig i en fåtölj och få min timme TV-tittande i veckan avklarad framför House. Det blir fint.

Jag gillar din vibe


Gillar att hon skrivit manuset på kaffefiltret.

Hur länge kan en förkylning hålla i sig egentligen? Jag är inne på två veckor för tillfället. Inatt tog det ett x antal timmar och en del hostmedicin innan jag kunde sova för att jag hostade lungorna ur mig. Därför har min dag idag spenderats i sängen, framför TV'n, framför datorn, vid pianot och ute på en promenad. Jag hade studiedag, så slapp därför gå till skolan, vilket kändes väldigt skönt. Imorgon blir det dock att dra sig dit, men jag får i alla fall en sovmorgon till klockan tio. Alltid något.

Nu sitter jag och lyssnar på Musikguiden i P3 där Tove Styrke (från Idol 2009) sitter och bossar över musiken. Hittils kan jag säga att hon har en smak som liknar min en hel del (om man bortser från Kent-låten som just nu spelas, haha), så det är mycket trevligt att lyssna på! Jag blev lite förvånad först över att se lite av det hon skulle spela på hemsidan, där står det nämligen "allt från Hoola Bandoola Band till Nine inch nails, The Knife och många många fler". Det stämmer kanske inte riktigt med min bild av Tove, men kör på! Jag gillar't.
   Det här programmet får mig också att fundera över vilket tema jag skulle ha om jag fick bossa över ett musikprogram i en vecka, och vilka låtar jag skulle spela. Intressant. Kanske ska skapa en spellista över det? Haha.

Too much in love to care



Som jag lovade kommer här bilder på en del av shoppingen från Göteborg. Klänningen kunde jag i och för sig köpt här i Växjö, men ändå. Shortsen är så galet balla att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen! Förutom detta införskaffade jag en sjukt fin halsduk med stooora bollar i ändarna, en jättefin svart puffig mössa, jättemånga strumpor (jag är jättebra på att ha sönder dem, haha) och en film.
   På fredagen kom vi fram lagom till lunch, och den lunchen åts på Pizza hut! Det är verkligen inte min grej att äta snabbmat, men det var pizzabuffé, och vi behövde något rejält att äta. Dessutom gick det ju fort. Nu får det dock dröja ett tag tills nästa pizza! Efter lunch gick vi i alla fall runt och kikade i massa roliga affärer, och jag tror att jag fastnade i säkert en timme inne på kombinerade Topshop/Beynd Retro. Den som kom på den affärskombinationen var riktigt smart alltså. Kvällen avslutades i alla fall med musikalen Sunset Boulevard på Göteborgsoperan - riktigt bra!

I'm gonna tell it just like it was

Hejsan! Jag är hemkommen från Göteborg, med en del nytt i bagaget. Jag glömde minneskortet till kameran hemma, så jag har tyvärr inga bilder från resan att visa, men jag ska i alla fall lägga upp bilder på det jag köpte. Det gör jag dock inte ikväll, för jag är på tok för trött för det.
   Hursomhelst så är jag lite kär i Göteborg, så nu har jag planer på att plugga/jobba där efter studenten. Det kommer bli hur fint som helst. Den första affären jag var inne i var Desigual, och shit vad underbar den var. Jag blev sjukt glad av att gå in i den. Priserna var dock inte lika kul, men bara att se plaggen var jättefint. Gå dit! Den ligger i nordstan, för övrigt.

Jag skriver mer imorgon, promise!

Goodnight, travel well.



Det här är ett litet klipp från en resa jag gjorde i somras tillsammans med mina två vänner Carro & Johanna! Medan jag imorgon reser till samma ställe som jag var på väg hem från i klippet ovan så får ni sitta och klura på vart det är jag ska. Eller något. Svar på det kommer troligen imorgon (tänkte göra ett tidsinställt inlägg för första gången i mitt liv, vi får se hur det blir!). Ha en fin helg sålänge!

Paparazzi.








Min vän Ida kom ju på besök igår, och då kände jag ett tvång att dokumentera det (eller något?), haha. Jag ställde henne framför kameran med en fotoduk bakom sig och sa åt henne att posera lite. Några av de bilder som blev bra ser ni här ovan (det blev även en hel del dåliga bilder då vi båda skrattade väldigt mycket under tiden). Hon är inte van att modella (inte jag heller) så var snälla när ni kommenterar bilderna!
   Förutom att tönta oss framför kameran lyssnade vi på musik, pratade, kollade parodier på kända låtar på youtube, åt pumpapaj och planerade att ses på jullovet. Helfint.

Good times for a change






Snart ska jag ned till stationen och möta upp Ida! De fyra timmar hon förärar mig ett besök kommer bli hur bra som helst om jag känner oss rätt (vilket jag gör, höhö).

Sorry att jag bloggat lite dåligt de senaste dagarna, men hörni, bättre dagar kommer!


RSS 2.0