White winter hymnal


En av mina favoritbilder från oktober.

Vi är barn från Rödastan


Det här är min storasyster som hälsar på över helgen (och "lånar" min systemkamera) !


Hon spelar gitarr och sjunger superfint, ni borde höra det.


Nedklädd och osminkad började jag fixa med en pumpa.


Syster kom ned senare och ritade ögon och mun på den.


Och såhär vacker blev den! Borde vi inte bli pumpa-skulptörer? Haha.

I bet you can't laugh without smiling!

Jag känner att jag måste dela med mig av en del låtar som jag blir glad av. Dels så att ni lär känna mig lite bättre, och dels för att man kanske kan muntra upp någon (även om 2 av låtarna är ganska interna).

1. Första låten; Shut up (and sleep with me) - Sin with Sebastian. Lyssna först på låten på spotify genom att klicka här, och fundera lite på hur du tror att videon ser ut. Videon är nämligen exakt så som man tror att den ska vara. Videon finns alltså här på youtube. Det är nog det sämsta i musikväg jag hört (nästan i alla fall). När jag ser videon vet jag inte riktigt om jag ska bli arg, paff eller börja asgarva. Det sista alternativet har det blivit hittils. Det är därför den får vara med på listan med låtar som gör mig glad. Hur underbart är det inte? Jag älskar underhållning!
2. Andra låten; Dansa, fastän - Säkert. Vad jag önskar att den här låten skrivits tidigare! Då hade jag kunnat inse att det visst går att dansa omkring fastän hjärtat brister, vilket jag absolut hade haft nytta av. Klicka här för att först deppa lite i ca. 40 sekunder för att sedan studsa runt mellan tak och väggar som en studsboll!
3. Tredje låten; Lev som en gris, dö som en hund - Markus Krunegård. Jag har varit på fem konserter med Markus, och alla har fått mig att tycka om honom lite mer än jag gjorde innan. Den här låten inledde den bästa av dessa fem konserter, och dessutom innehåller den ungefär såhär många visdomsord. Varför gör den mig glad så fort jag hör den då? Jag antar att jag inte kan vara ledsen med svensk studsig pop på östgötska i högtalarna.
4. Fjärde låten; Hang With Me - Robyn. Bara klicka er in här så förstår ni varför den kommer med på listan. Ifall ni faktiskt, mot förmodan, skulle behöva ytterligare en förklaring så är det för att det inte går att sitta still när man hör den, för att texten utstrålar självsäkerhet och för att Robyn helt enkelt är en av Sveriges bästa artister just nu. Så är det bara.
5. Femte låten; Memories - David Guetta ft. Kid Cudi. Egentligen är det inte låten i sig som gör mig glad, utan allting som jag kopplar ihop med den. Videon, till exempel. Men också alla de gånger som jag och Johanna har skrattat åt den intelligensbefriade texten och alla de gånger som vi vevat med armarna och drivit med hela house-genren. Klicka här och känn beatet pulsera in i dina hjärnceller och döda dem - men känn det med ett léende!

Ifall ni känner att det här var givande så gör jag gärna fler såna här grejer, fast med olika teman. T.ex. låtar som jag lyssnade på under högstadiet, låtar som inspirerar mig, låtar som jag skäms för att jag gillar, låtar som jag skulle vilja gilla men inte gör, låtar som jag vuxit upp med, låtar som gör mig arg... Jag kan rabbla upp ämnen väldigt länge, haha. För hela listan över dessa låtarna kan ni förresten klicka här.

Friday I'm in love!


Idag hade jag på mig en av mina favorittröjor. Den är mer marinblå än vad bilden får det att framstå som.


Mamma hade köpt choklad, för ikväll är min syster hemma så hela familjen ska se på Idol.

En helt vanlig skoldag för min del, bortsett från det faktum att jag hade min pälskappa på mig. Det brukar jag inte ha, av massa anledningar. På psykologin personifierade jag "splitting" (en tvådelad person) och på engelskan berättade jag en massa saker jag inte visste om författaren E. M. Forster. Spännande grejer.
   Ikväll blir det mysig familjekväll med dumle och Idol. Fint det! Nästa vecka har jag ju förresten höstlov, det är välbehövt kan jag ju säga.

Vad vill du veta om mig? Fråga bara, jag berättar vad som helst!

Jag vet att ni inte direkt tycker det är skitkul med listor, så jag slänger upp en som ni inte orkar läsa igenom! Yay! Eloge till er ifall ni faktiskt gör det - och dubbel eloge till de som kommenterar (höhö)! Ifall ni fortfarande undrar något - fråga på (vi kör frågestund i bakvänd ordning alltså, svaren först - frågorna sen!).

BRUKAR DU:
Titta på dig själv i spegeln: Faktiskt inte! :)
Gnälla: Det beror på hur jag mår. Men jag kan absolut vara en riktig gnällspik.
Skrika: Nej, däremot är min röstvolym ofta relativt hög som den är.. Hehe.
Sova: Ja, typ varje natt? Däremot sover jag ofta för få timmar.
Vilja dö: Nej.
Drömma mardrömmar: Nej, men när jag gör det är de riktigt obehagliga!
Drömma sexdrömmar: Nej.
Ta droger: BIG NO-NO!
Försöka vara annorlunda: Jag behöver inte försöka..
Klä dig i svart: Nästan aldrig helsvart, men väldigt ofta svart och någonting annat.


Gå till kyrkan: Nej.
Gå i skolan: Ja.
Röka: Nej.
Hata folk: NEJ! Människan föddes för att älska. Jag tycker inte om hat.

VEM:

Vill du döda: Ingen, någonsin. Ingen förtjänar att dö. 
Vill du slå: Människan föddes för att älska, sa jag ju. Jag vill inte slå någon.
Kysste dig sist: Det ni!
Vill du kittla: Äh, ingen?
Kramade du sist: Minns inte.. Carro?
Vill du prata med: Ida, helst flera timmer i sträck.


Vill du vara som: John Lennon kanske..?
Vill du bli galet full med: Johanna! Haha.
Gjorde dig riktigt glad senast: Ida (när det visade sig att vi visst hinner ses på höstlovet).
Är vackrast på jorden: Men shit, det finns ju så många vackra människor! Pass!

HAR DU:
För många vänner:
Vänner kan man inte ha för många av!
Förföljelsemani: Hahaha, nej!
Tvångstankar: Nej, jag är skonad från det :)
Någon annan psykisk sjukdom: Inte vad jag är medveten om!
Någon fysisk sjukdom: Räknas förkylning?
Färgat håret: Jajjemän, för tillfället är det väldigt onaturligt svart.


Brutit några ben: Faktiskt inte! (Varken i benen eller i armarna, höhö)
Några piercings: Nope, planerar inte att skaffa heller.
Bra självförtroende: Ja!
Köpt kondomer: Nej, fått däremot!

TROR DU:
Att du kommer bli något: Haha, vadå? Jag är ju redan något?
På Gud: Inte riktigt, va.
På rymdvarelser: Med tanke på hur många planeter det finns där ute i universum så vore det otroligt konstigt om det inte fanns några, ärligt talat.

Sämst redigerat - jag vet.

Att fiskar kan tänka: Jag är fisk och jag tänker! Skämt åsido - ja, det tror jag. Bara för att de inte tänker som oss betyder inte att de inte tänker.

Det vackraste världen har sett på längre tid




Woho, feta fashion-blogg-poser var det här! Ville mest visa min superfina tunika. I och för sig så har jag redan visat den här en gång, men ni kan säkert inte få nog av den (kan inte jag heller). Jag önskar bara att jag kunde bo i den på heltid. Tyvärr måste ju tvättmaskinen ta hand om den lite då & då.

Någon gång i framtiden vill jag fotografera människor. Kom igen, anmäl er som frivilliga! Var inte blyga nu är ni snälla. Jag har velat det här så länge, men jag får aldrig tag i någon.

Like a dump for broken dreams



My candy cane, my sugar love!




Jag hoppas att ni inte efterfrågar kvalité på bilderna idag, för det får ni (uppenbarligen) inte. Istället tänkte jag att ni kanske vill veta hur mitt liv ser ut flr tillfället, för jag tänker att det kanske är därför ni kikar in här (invandningar mot det hänvisas till kommentarsfältet). Därför tänkte jag berätta att jag har dragit på mig en förkylning, fast det kanske inte var någon nyhet? Hursomhelst så har det inte blivit bättre. Tvärtom känns det som att det blir värre för varje timme. Jag satsar på att bli frisk till höstlovet i alla fall.
   Efter skolan sällskapade jag med Carro när hon åt en baugette, och sen kunde ingen av oss motstå frestelsen att gå till Hemmakväll och få med oss varsin brutalt god godispåse hem. Vi satt och shit-det-här-är-så-gott-vart-ska-vi-ta-vägen-stönade oss lite på en parkbänk innan vi gick skiljda vägar. Det var fint.
   Förresten så har Johanna lyckats få mig lite småberoende av Sims 3 på facebook (simsocial). Tack...

Hjärtat pumpar utav nitroglycerin


Here they come, the beautiful ones!


Hoppsan vad liten bilden blev...

Jag sitter och tittar på de här två kombinationerna av kläder och funderar på vad som är snyggast. Det är ett svårt beslut. Inte sådär att någon dör om jag väljer fel, och egentligen inte ens så att jag kommer ångra mig vilket jag än tar, men ändå. Livet kan vara jobbigt ibland.
   Bilden till vänster är alltså roströda (nästan lite rosa) stuprörsjeans och en grå stickad tröja i bomull. Tröjan är dock dubbelvikt där, så den är lång. Det här tycker jag personligen är skitsnyggt. Frågan är om det är tillräckligt uppklätt, och ifall jag borde ha halsband till. Spännande grejer.
   Till höger ser ni istället kavaj och stuprörsjeans. Jag tänkte ha ett svart linne under kavajen, för övrigt. Halsbandet är också fint ju. Och så tänkte jag ha hatt (jag tycker väldigt mycket om hatt men använder det inte så ofta). Det är mer uppklätt men lite mindre jag.
   Till slut tänkte jag alltså fråga er vad ni tycker? Förmodligen hinner ni inte svara förrän jag är iväg, men ändå. Kör på. Det är ju kul att höra i efterhand också! Anledningen till kläd-dilemmat behöver ni faktiskt inte höra, men det är inget stort.

Set my heart on fire



This, here and now, with you, is how life should always be




När jag gick upp imorse (ca. 7) tittade jag ut genom fönstret och möttes av snö utanför det. Inte ett tunt lager slask heller, utan ett par centimeter tjockt. I oktober. Skämt? Vem kom på att det ska snöa och vara minnusgrader i oktober? I Sverige? Inte helt okej. Jag tyckte också lite synd om mammas ros som ganska frusen ut.

För övrigt idag har jag haft temadag i skolan. Föreläsning från RFSL, diskussion om föreläsningen, speeddating samt twister (tårttävlingen dissade jag, det gjorde alla andra i min grupp också). Speeddatingen var faktiskt förvånansvärt trevlig, speciellt i jämförelse med förra året! Då var man ny, man vågade inte prata riktigt (inte heller de som gick i 2'an eller 3'an då heller), vilket gjorde att det blev väldigt stelt. Nu var alla istället väldigt sociala, och den där minuten bara flög förbi. Mycket trevligt alltså. Skulle dock aldrig kunna tänka mig att hålla på med det på fritiden (som jag hört att folk gör?), då det känns alldeles för mycket som chat-roulette, haha.

Come with me, my love, to the sea of love



Min skoldag har bestått av massa föreläsningar om sex & samlevnad. En typisk sådan dag då man undrar varför man gick till skolan. För vad lärde jag mig? Nästan ingenting. Det roliga är dessutom att det jag lärde mig inte har med sex & samlevnad att göra direkt, utan med droger och andra sorters beroenden. Värt... Det bästa är ju att det här temat fortsätter imorgon också, fast då blir det förhoppningsvis lite roligare (på eftermiddagen står bl.a. twister, speeddating och tårttävling på schemat). Jag återkommer troligen om en uppdatering om det imorgon.

I bet you look good on the dancefloor



Idag har jag blivit med tunika. Jag älskar för stora tröjor / skjortor / t-shirts / allt. Den här är dessutom randig i massa härliga färger och kostade endast 150 spänn, så hur kunde jag låta bli att köpa den..? Haha. I-land? Nejdå.
   Jag köpte ett par jeans också (Cheap Monday för 50:-, hur awesome?), men jag har inte tagit bild på dem än. Det kommer väl kanske förr eller senare, vi får se hur det blir med den saken.

Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ur sin kropp



Håhåjaja, jag var tvungen att lägga upp den här bilden! Jag lekte i photoshop, och undrade hur mycket jag behöver redigera en bild för att det inte ska se ut som jag. Det här är vad jag kom fram till! Det enda som är ändrat är mättnaden, kontrasten och intensiteten. Nu är det kanske inte så konstigt att det inte ser ut som jag, då jag faktiskt knappt har något ansikte, men ändå!

Förutom att leka i photoshop har jag idag varit i skolan (till simhallen med klassen, åh vad kul..!), spelat piano och upptäckt att jag kan fixa en mini-fotostudio hemma. Spännande grejer. Kanske skulle man börja leta efter modeller? Kanske skulle man lära sig fotografera ordentligt först..?

Jag är dålig på vardag



Snart är helgen slut och imorgon bitti vaknar jag till en gäll signal från väckarklockan. Inte okej. Jag funderar på att rymma till framtiden ett tag, rymma till en egen lägenhet Berlin. Istället är jag fast här i gymnasiet, i Växjö, i höstlöv, i läxor, i vardagen. Det känns sådär, måste jag säga. Jag vill ju ut och göra saker! Jag vill ut i vuxenlivet och vara kreativ.

U p d a t e:
Min kreativitet resulterade i en liten instrumental inspelning av Ted Gärdestads Himlen är oskyldigt blå på piano. Ifall ni vill lyssna på den, och diverse annat som jag spelat in, så kan ni lägga en liten kommentar.

Let's trade skins


Monki - Topshop - Monki, H&M - Topshop - Topshop

Jag är himla sugen på lite nya kläder I must say. Det är väldigt nära att jag går till Monki och köper den där randiga tunikan. Den kostar ju dessutom bara 150 spänn, och det är väldigt värt. Speciellt med tanke på hur mycket jag kommer använda den. Så vi får se hur det blir med den saken!

För tillfället har mamma och pappa finbesök, så jag försöker underhålla både dem och mig själv så gott det går ikväll. Det kanske blir någon film, det lutar åt det.

Förresten, vad tycker ni om nya header'n?

There will always be a place aside for you.


I brist på andra bilder får ni här en bild på skog och min far, fint det.

Jag tänkte mest lämna en sådan där rapport om hur mitt liv ser ut just nu och sådär, i brist på inspiration (om ni hår någon awesome idé om vad ni skulle vilja att jag skrev om så kan ni väl dela med er av den i kommentarsfältet?).
   Det är mest skola just nu. Genomgångar om tvångssterilisering och annat muntert, ni vet. Ibland händer roliga saker (som att man blir inlåst i ett trapphus med sina två bästa vänner) och ibland händer mindre roliga saker (som jättelånga håltimmar utan någonting att göra).
   Idag när jag kom hem från skolan var jag fett ambitiös, förresten. Först plockade jag ur diskmaskinen, sedan städade jag både mitt badrum och mitt rum. Ja jävlar i min låda.

Ikväll ska jag ha superfin familjekväll. Hoppas ni också får en fin (men hjälp, adjektiv?) kväll, så hörs vi imorgon!

Ätstörningar.



Jag tänkte skriva ett inlägg om ätstörningar, mest för att sprida kunskap och sticka hål på lite myter om det. Sen kom jag på att... det finns en tjej som gör det så mycket bättre än vad jag skulle göra. En tjej som har koll på ätstörningar, eftersom hon själv har en. En tjej som tar upp väldigt bra saker, vanliga missförstånd om anorexia, bullemi och lite annat. Jag hoppas bara att ni kollar på klippet, för det är verkligen väldigt bra. Länka gärna vidare det, för ju fler som ser det - desto bättre.



Ps. Hon har gjort flera andra klipp. Check out her channel.

"How can beauty burn everything away, so that everyone, even me, disappears?"

Betty Blue.




The Tracey Fragments.




Juno.



He doesn't look a thing like Jesus, but he talks like a gentleman


Duckies, yay! (Kompositionen i den här bilden gillar jag. Och jag får säga det även om det är jag som tagit den.)

Hej på er! Jag hade tänkt att jag skulle komma på något intressant att blogga om såhär dags på kvällen, men icke sa nicke. Det här får istället bli ett hej-det-här-har-jag-gjort-idag-inlägg, med hopp om att jag i alla fall kanske kan göra det liiite intressantare än vad såna inlägg brukar vara. Så, here we go, det här har jag gjort idag:
- Redovisat om HBT (Homo- bi- & transsexualitet) väldigt bra kände jag.
- Sett tre videos med Kristian Anttila på nyhetsmorgon två gånger var.
- Sagt till en kille på bussen att jag verkligen gillar hans stil. Han såg glad ut och tackade.
- Lagat mat. Det blev en väldigt höstig gryta med lingon.
- Skapat den här listan i spotify.
- Antecknat till en film om den riktiga jultomteverkstaden i Kina och funderat på pengar / orättvisor.
- Längtat jättemycket till fredag av en sjukt töntig anledning; Idol.
- Avslöjat rätt svar på "bildfrågan" jag ställde er för ett par veckor sedan:


Who's that girl?




Ville typ mest visa att jag också kan vara drop-dead gorgeous. Bilderna är tagna i lördags, men är nyredigerade.

Hey babe, take a walk on the wild side

Idag tvingade jag upp mina föräldrar tidigt på morgonen (06.40). Varför? För jag ville ut i skogen och fotografera. De tog med sig svampkorgar (som efter fem ynka kantareller kändes ganska meningslösa) och jag tog med mig kameran. Såhär såg det ut:


När vi begav oss ut var det hur dimmigt som helst. Vi var lite tveksamma, men körde på.


Skogen var mörk, dimmig och full av dagg och spindelnät.


Om man lade sig på marken (skämt åsido, det gjorde jag inte) och fotograferade blev det ungefär såhär.


Spindelnät, som sagt var.     (oredigerat)


Myller / jytter


Dimman gjorde allt mysigare. Förresten, checka in spindelnäten!     (oredigerat)


Sedan började solen gå upp!


Vi åkte mot Åby (?) och tittade på en sluss, det var nästan som en tavla!


Solen lyste väldigt fint på det här trädet tyckte jag.


Färgerna är ju fantastiska såhär på hösten. Jag hade velat kunna måla!

This world is full of frozen lovers



Idag kom jag fram till att jag behöver gå ut på en fotopromenad snart, för jag har inga snygga nytagna bilder. Skandal!

För övrigt har jag idag firat min kära farmor som är ännu ett år äldre. Jag har även köpt en skål från Orrefors i färgen Yippie Yellow till billigt pris, det gillar vi. Man behöver spendera pengar ibland för att hitta sin positiva inställning. Det hjäler även att leta inspirerande utbildningar på högskolor och universitet att längta till efter gymnasiet. Det är de utbildningarna man kan tänka på när man måste ha ork till att skriva den där uppsatsen.

Du gav mig gåtorna tillbaks, du gjorde mig lycklig och förvånad



Jag kom just hem från skolan. När jag precis kommit innanför dörren berättade min pappa att jag fått brev. Han sa att det var från United Stage Artist. Jag tänkte att "det är ju ett bokningsbolag, varför skickar de brev till mig?". Jag öppnade det och fann en bild. En bild på Lars Winnerbäck. En signerad bild till mig. Från Lars Winnerbäck. Jag tog ett steg tillbaka och händerna flög faktiskt upp till munnen. En sådan där typsik gest som bara utförs i amerikanska komedier (och i mitt kök?).
   Det råkar vara så att jag inte lyssnar speciellt mycket på Winnerbäck längre, men vad fan, han är den musiker som betytt mest för mig genom mitt liv som tonåring. Sådan musik blir aldrig någonsin betydelselös, oavsett vad man tycker om den senare. Alltså är det här fortfarande väldigt stort tycker jag.

U p d a t e:
Johanna: Jag skrev ett brev för ett par månader sedan (efter en konsert - jag tänkte inte riktigt där va), väntade mig inte ett svar, men livet överraskar!

Fem enkla saker.







Här har ni mina fem favoritbilder från sebtember månad. Vilken tycker ni bäst om?

Se på mig nu, vad tycker du?



Jag är lite kär i mitt svarta hår. Funderar ärligt talat på att ha det såhär för alltid. Det säger jag aldrig om mitt hår. Verkligen aldrig. Jag vet att jag kommer vilja ändra mig såsmåningom. Med den svarta färgen är det annorlunda, dock. Jag tror att jag skulle stå ut med den hur länge som helst. Däremot tar det både pengar och energi att ha det så för alltid. Så... Vi får se hur det blir, helt enkelt. Det är inte så att jag måste bestämma mig idag.

Igår spenderade jag en del tid åt att prata med min icke-biologiska syster Ida. Fint var det, vi hade tjejkväll på distans. Hon började prata om att hälften av alla i hennes klass redan vet vilka de ska gå med på studentbalen. Shit, det är ju ett år kvar och mer än det?! När hon sa det började jag också fundera på kläder, smink och vem jag skulle vilja gå med. Spännande grejer. Eftersom jag verkligen inte är typen som älskar fina festklänningar så har jag inte en blekaste aning om vad jag ska ha på mig. Däremot vill jag blir sminkad som Edie Sedgwick (såhär typ, finns inte någon riktigt bra bild på google) tror jag. För det är så fruktansvärt ballt.

Frisyrdagen.


Jag kände att det var bra att pose'a såhär fint. (Här ser ni också hur nya klippningen såg ut innan färgen kom i.)


Nu börjar färgen smetas in ordentligt i håret. Mys.


Troligen en av de snyggaste bilderna på mig ever..


Här jobbar vi med att få ut färgen ur håret..


Sedan balsam. Ser mycket vackert ut.


Okejdå. Det här är troligen den snyggaste bilden på mig (och Johanna) ever.


För att avsluta lite seriöst då. Nästan sorgligt.

October song



Och apropå cyklar vill jag bara säga att det är kanelbullens dag idag, höhö. Jag har ännu inte ätit någon, men jag ska. Och imorgon får ni se på hårförändring för min del, det lovar jag! (Vilken sammanhängande text?)

Cecilia Mendez är förresten sjukt fin. Googla lite bilder på henne om ni känner för det.

We all end up the remains of the day


Min fina storasyster kom hem på försenat födelsedagskalas nu i helgen!


Hela familjen gick runt i centrum i affärer och hittade olika saker. Jag hittade de här fina strumporna!


Men inne på Boomerang hittade jag en tröja också. Precis lagom mycket för stor (M på herravdelningen)!

Det här är lite vad jag har haft för mig idag. Nyss var jag också ute på en lång promenad bland villor och träd. På vägen gick jag förbi Ica och köpte batterier och en grej ni får se på tisdag (spännande ;) !). Nu får vi se om min kära moder vill se på film med mig, annars läser jag kanske en bra bok. Sen ska jag sova!

There are no choices, just me and all the voices.



När den här bilden togs var jag 10 - 12 år gammal och hade en superfin frisyr. Lite Peggy Moffit över den. Jag hade tänkt klippa mig någon gång i veckan, och så tittade jag igenom lite gamla bilder på mig. Om jag passade i dem då så borde jag ju passa i dem nu, tänker jag. Och jag passade ju uppenbarligen i den här frisyren. Så det kanske blir den? Det är antingen den eller Emma Watsons nya klippning jag funderar över. Men Emmas är ju så otroligt jättekort, så jag vet inte om jag vågar det? Nåja, den som lever får se.

White Oleander



Nu får ni två filmrecensioner på rad. Den här gången av White Oleander. Jag har, som ni kanske vet, läst boken i engelskan. Jag blev lite kär i den, så jag var tvungen att se filmen också (det är man ju alltid, även om filmen nästan aldrig är lika bra). Eftersom boken skildrar väldigt många personer och platser så tänkte jag att de troligen har tagit bort en hel del, vilket jag hade rätt i. Jag tyckte inte filmen gav en rättvis bild av boken, men den var väldigt bra som film. Nu är det ju så att jag kan "läsa mellan raderna" i filmen, eftersom jag vet så mycket runt omkring den, annars kan jag tänka mig att man lätt missar när hon ljuger eller är sarkastisk till exempel, för det framgår inte riktigt. Detaljerna stämmer inte, tyvärr. Och författaren Janet Fitch's underbara språk fungas ju inte heller, av uppenbara skäl. Men som sagt, som film är den väldigt bra!
   Det handlar alltså om Astrid, vars mamma mördar en man och hamnar i fängelse. Eftersom Astrid är minderårig får hon bo hos diverse fosterfamiljer, vilket formar hennes personlighet på många sätt. Den bygger alltså på relationer i olika former. Mellan henne och hennes mamma, andra ungdomar i hennes ålder, alla fosterfamiljer och inte minst hennes relation till sig själv.

Himlen är oskyldigt blå



Jag tänkte att jag skulle berätta lite om filmen igår! Totalt underbar var den, helt i min smak. Det vill säga, 70-tal, bra skådespelarinsatser (däribland Bill Skarsgård i huvudrollen), fint filmad, awesome handling och kul/smart manus. Den är dessutom baserad på en sann historia. Jag tror att den här tränger sig in på min topp tre filmer-lista. Så bra var den. Jag skulle lätt kunna se den om och om igen. Johanna håller dock inte med mig, hon tyckte den var bra, men inte en sådan film man ser om. Tobbe och Oskar tyckte nog den fick typ.. 4 av 10 skulle jag gissa. Så det är ju inte en film som passar alla, tydligen.

RSS 2.0